İsrail- Hamas çatışmasında 7. gün! İsrail boşaltın demişti, Gazze'den göç başladı

İsrail, Gazze'de sivil - savaşçı ayrımı yapmadan yüzbinlerce insanın yaşadığı yerleşim yerlerini yok etmeye hazırlanıyor. BM'ye bildirimde bulunan İsrail, sivillerin 24 saat içerisinde güneye kaydırılmasını istedi. Sınırda yoğun bir tank hareketliliği gözlenirken İsrail ordusu Gazze'de önemli faaliyetlerde bulunacağını duyurdu ve sivillere bölgeyi terk edin çağrısı yaptı. Uluslararası örgütler de İsrail'in yasaklı olan beyaz fosforu kullandığını teyit etti.

Google Haberlere Abone ol
İsrail- Hamas çatışmasında 7. gün! İsrail boşaltın demişti, Gazze'den göç başladı

DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

16.20 İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 1799'a, yaralananların sayısı 6 bin 388'e yükseldi.

15.20 Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin güneye göçü başladı. 

13.57 İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde hastanelerin yatak kapasitesinin dolmak üzere, ilaç ve akaryakıtın da tükenmekte olduğu bildirildi.

13.47 BM: İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla sivilin 24 saatte taşınması yönündeki çağrısı dehşet verici. Gazze hızla cehennem çukuru haline geliyor ve çöküşün eşiğinde.

13.04 İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarını engellediği Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti.

12.48 Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusunun tahliye çağrısına yanıt olarak bugün Ben Gurion Havalimanı ve Aşkelon’u bombaladıklarını duyurdu.

12:37 İsrail ordusu, Gazzelilere uçaklarla bildiri dağıtıyor. Güvenlik duvarına yaklaşılmasına konusunda 'ölüm' uyarısının da yer aldığı bildiride, harita ile gidilmesi gereken bölge işaret ediliyor.

11:40 UNICEF: Gazze'den gelen görüntüler korkunç. Kurbanlar arasında çok sayıda çocuk var. 1 milyon kişinin gideceği güvenli bir yeri yok. Bu kabul edilemez, şiddet derhal son bulmalı.

11.33 Hamas, İsrail'in Gazze'ye son 24 saatte gerçekleştirdiği saldırılarda aralarında yabancıların da bulunduğu 13 esirin öldüğünü açıkladı.

11.07 Filistin Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada 500'ü çocuk ve 276'sı kadın olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısının 1.537’ye yükseldiğini duyurdu. Açıklamada 1644’ü çocuk ve 1005’i kadın olmak üzere toplamda 6 bin 612 kişinin de yaralandığını ifade edildi. 

09.31  İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil kentine baskın düzenleyerek bir evi kuşatma altına aldı.

08.47 İsrail ordusunun saldırılarına devam ettiği Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri kenti boşaltmaya çağırmasının ardından yüz binlerce Filistinli Şifa Hastanesi’ne sığınmaya başladı.

07.17 BM, İsrail ordusunun Gazze nüfusunu yerinden ayrılmaya zorlamasının çok yıkıcı sonuçları olacağını bildirerek, karardan vazgeçmesini istedi.

07.15 BM: İsrail ordusu, Gazze'deki sivillerden 1.1 milyonunun yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istedi.

06.55 İsrail'in Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan bir raporda, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne karadan giriş için hazırlandığı ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi.

05.42 Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in yoğun bombardımanına hedef olan abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce yaralının olduğunu belirterek, acil müdahale çağrısında bulundu.

04.56 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da biri çocuk 4 Filistinliyi daha öldürdü.

03.38 İsrail, Gazze sınırına birkaç kilometre mesafede bulunan Sderot Yahudi yerleşim biriminde nüfusun yüzde 60'ını tahliye etti. 

02.37  İsrail, yurt dışındaki vatandaşlarına cuma günü dikkatli olma ve Filistinlilere destek gösterilerinden uzak durma çağrısı yaptı.

Hamas'ın, dünya Müslümanlarını cuma günü Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'ye destek olmaya çağırmasının ardından, Tel Aviv yönetimi, yurt dışındaki vatandaşlarına uyarıda bulundu.

02.17 ​​​​​​​İsrail'in Gazze'nin farklı bölgelerini hedef alan son saldırılarında 53 Filistinli öldü, onlarcası yaralandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin