Ispanak yemeden önce 2 kez düşüneceksiniz: Böyle tüketilirse zehir saçıyor. Ispanak yaparken aman dikkat

Ispanak, yeşil yapraklı sebzeler arasında en çok vitamin ve mineral içeren sebzelerden biridir. Ispanak, genellikle pişirilerek tüketilir. Ancak pişirmeden önce yapılan bir hata vücudumuzu direkt zehirleyebilir! İşte ıspanağın yanlış tüketim şekli ve zararları

Ispanak yemeden önce 2 kez düşüneceksiniz: Böyle tüketilirse zehir saçıyor. Ispanak yaparken aman dikkat

Ispanak, vücudumuz için adeta şifa deposu olan yeşil yapraklı sebzelerin en başında gelir. Ispanak A, K ve C vitamini açısından zengin bir sebzedir.

Ispanak, göz sağlığımızı koruyarak katarakt gibi göz hastalıklarının önüne geçer, kalp ve damar sağlığını korur, saç ve cilt sağlığı için de inanılmaz faydalar sunar.

Hem lezzetli hem de faydalı oluşuyla ıspanak, mutlaka tüketilmesi gereken sebzeler arasındadır. Ancak ıspanak tüketirken yapılan bir hata tüm faydasını yerle bir ederek bizi zehirliyor.

İşte ıspanak zehirlenmesi hakkında bilmeniz gerekenler…

Ispanak zehirler mi?

Ispanak, yeşil yapraklı sebzeler arasında en faydalı olanlardan biridir. Fakat ıspanak bazı durumlarda direkt zehirleyebilir. Eğer ıspanak iyice temizlenip yıkanmazsa vücudumuzu zehirler.

Ispanağın içerisinde bulunan nitrat, nitrite dönüşebilir. Bu da bizim direkt olarak zehirlenmemize neden olur. Bolca vitamin ve mineral içeren ıspanağı bu nedenle iyice yıkamak ve temizlemek gerekir.

Ispanak vücudumuz için her ne kadar faydalı olsa da bu noktada mutlaka dikkat etmeliyiz. Ispanağı en iyi şekilde temizleyip yıkayarak, ıspanak zehirlenmesinin önüne geçebiliriz.

Ispanak yemeden önce 2 kez düşüneceksiniz: Böyle tüketilirse zehir saçıyor. Ispanak yaparken aman dikkat

Ispanak nasıl temizlenmeli?

Öncelikle ıspanakta bulunan çürük veya küflü yaprakları ayırın ve ıspanakların köklerini kesin. Uygun bir kabın içine bir miktar su ve bir miktar da sirke ilave edin.

Sirke, ıspanakta bulunan kumun dibe batmasını sağlayarak diğer kalıntıların temizlenmesini sağlar. Ispanakları bu şekilde yarım saat kadar bekletin.

Süre sonunda bir kaba tekrar temiz bir su alın ve ıspanakları ilave edin. Beklettiğiniz kapta hiç kum kalmayana kadar bu işlemi tekrarlayın.

Ispanak yaprakları ıslakken kolayca bakteri üreteceği için, temizleme işlemi bittikten sonra mutlaka ıspanak yapraklarını kurutun.

Ispanak tüketirken nelere dikkat etmeliyiz?

Ispanağı yıkama aşaması kadar pişirme ve saklama koşulları da önem taşır. Ispanak zehirlenmesini önlemek adına, ıspanağa dokunmadan önce mutlaka ellerinizi yıkamalısınız.

Özellikle ıspanakta bulunan küflü veya çürük yaprakları ayırmalısınız. Eğer ıspanağın dışında başka yeşillikler bulunuyorsa onları da temizlemelisiniz.

Aynı zamanda ıspanak, hızlı tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. Bu nedenle ıspanak yemeğini yaptıktan sonra maksimum 2 gün içinde tüketmeye dikkat edin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin