İsmailağa'ya bağlı Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ateş püskürdü. Kılıçdaroğlu'nu daha önce hiç böyle görmediniz

Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kızını müridiyle 'evlendirmesi' ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok sert bir tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
İsmailağa'ya bağlı Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ateş püskürdü. Kılıçdaroğlu'nu daha önce hiç böyle görmediniz

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını altı yaşındayken bir tarikat üyesiyle imam nikahıyla ‘evlendirmesi’ ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması kızın şikayeti ile ortaya çıktı. Dosyanın içeriği mide bulandırdı. Küçük çocuğa 6 yaşındayken gelinlik giydirildiği fotoğraflar da dosyada yer almıştı.

İsmailağa tarikatındaki istismar skandalına karşı Türkiye ayağa kalktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaşananlara isyan etti ve çok sert ifadeler kullandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir!" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir! Hak ettiğinizi bulacaksınız!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında 2018 yılındaki bir paylaşımını da hatırlattı. Söz konusu paylaşımda, "“6 yaşındaki çocukla evlenilebilir” diye fetva veren ve bu fetvayı verenleri destekleyen iktidara oy vermek, evlatlarımızı karanlık bir geleceğe mahkum etmek demektir. Çocuklarımız için, gelin Türkiye'yi birlikte aydınlığa çıkaralım!" ifadeleri yer alıyor.

İşte Kılıçadroğlu'nun o paylaşımı:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin