İsmail Kartal, Süper Lig ekibiyle anlaşma sağladı! Seneler sonra geri dönüyor

Kariyerinde en son Fenerbahçe'yi çalıştıran ve 2022 senesinden bu yana takım yönetmeyen İsmail Kartal, Sivasspor ile prensipte anlaşma sağladı.

Google Haberlere Abone ol
İsmail Kartal, Süper Lig ekibiyle anlaşma sağladı! Seneler sonra geri dönüyor

Kariyerinde en son Fenerbahçe'yi çalıştıran, Samsunspor başta olmak üzere birçok kulüpten gelen teklifleri reddederek dinlenmek istediğini söyleyen İsmail Kartal yeniden Süper Lig'e dönme kararı aldı.

Sezon sonunda Rıza Çalımbay ile yollarını ayıracak olan Sivasspor, İsmail Kartal'a teklif götürdü. Kulübün gelecek planlarına oldukça sıcak bakan İsmail Kartal, kırmızı-beyazlı takıma olumlu geri dönüş yaptı.

Resmi imzaların atılması halinde İsmail Kartal tam 18 yıl sonra yeniden Sivasspor'a dönecek.

İSMAİL KARTAL KİMDİR?

Teknik direktörlük kariyerine Karabükspor'da start veren İsmail Kartal daha sonra ​Sivasspor, Mardinspor, Altay SK, Malatyaspor, Orduspor, Konya Şekerspor, Fenerbahçe SK, Eskişehirspor, Gaziantepspor, ​MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Konyaspor'u çalıştırdı.

15 Haziran 1961 tarihinde dünyaya gelen İsmail Kartal teknik direktörlük kariyerinde 1 kupa kaldırdı. 61 yaşındaki çalıştırıcı, 2014-15 sezonunda ​Fenerbahçe'nin başında TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Fenerbahçe kariyerinde daha önce altyapı koordinatörü ve yardımcı antrenörlük de yapan İsmail Kartal; 151 maç Aykut Kocaman, 40 maç Ersun Yanal, 35 maç Otto Baric, 29 maç Joachim Löw, 15 maç Todor Veselinovic ve 1 maç Cemşir Muratoğlu'nun yardımcılığını yaptı.

Futbolculuk kariyerine altyapısından çıktığı Sarıyer SK'da başlayan İsmail Kartal; Gaziantepspor, Fenerbahçe SK, ​Denizlispor ve Adanaspor'un formalarını terletti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin