İptal edilen ODTÜ Mezuniyet Töreni yapıldı. Kılıçdaroğlu törene selam çaktı. İşte ODTÜ Mezuniyet Töreni'nden görüntüler

ODTÜ Rektörlüğü her sene Devrim Stadyumu'nda yapılan Mezuniyet Töreni'ni 'güvenlik' gerekçesiyle iptal etmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ'lü öğrencilere çağrıda bulunmuş, tören için tüm lojistik desteği vereceklerini söylemişti. ODTÜ'lü öğrenciler bugün iptal edilen Mezuniyet Töreni'ni gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, ODTÜ'lü öğrencilere Twitter'dan selam gönderdi. Mezuniyet Töreni'ne yine pankartlar damga vurdu.

Google Haberlere Abone ol
İptal edilen ODTÜ Mezuniyet Töreni yapıldı. Kılıçdaroğlu törene selam çaktı. İşte ODTÜ Mezuniyet Töreni'nden görüntüler

ODTÜ rektörlüğü, her yıl yapılan Devrim Stadyumu'ndaki mezuniyet törenini 'güvenlik' gerekçesiyle iptal etmişti. Karara tepki gösteren topluluklar Devrim Stadı’nda alternatif mezuniyet töreni organize edeceğini açıklamıştı. ODTÜ Mezuniyet Töreni yapıldı.

Törenin her sene yapıldığı Devrim Stadyumu’nda törenin yapılacağının duyurulmasının ardından kampüs girişlerinde özel güvenlik sayıları artırıldı. ODTÜ Rektörlüğü mezuniyet törenine sadece birinci dereec yakınların alınacağı talimatını verdi.

Polis kampüsün bütün girişlerinde konuşlanmış. Kampüse gelen mezunların taşıyacağı bazı pankartlara el koydu.

Mezunlar ise her sene gündeme dair taşıdıkları pankartlarla stadyumun parkurunda buluştu.

O senenin önemli gelişmelerine dair politik göndermeli pankartlarıyla gündeme gelen ODTÜ Mezuniyet Töreni’nde bu sene ekonomik kriz ve enflasyon, TÜİK’in güven vermeyen istatistikleri, İstanbul Sözleşmesi, ODTÜ Rektörlüğü'nün yasakları, Gökçek döneminde başlayıp Mansur Yavaş tarafından devam ettirilen ve binlerce ağacın katledildiği yol projesi başta olmak üzere çeşitli toplumsal konulara dair çok sayıda pankart taşındı.

İşte o pankartlar...

Mezuniyet töreni için her türlü desteği vereceklerini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ'lü mezunlara Twitter hesabından seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bu kutlama hakkınızdır, gözlerinizden öpüyorum." diye yazdı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o tweeti:

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin