İnternet protestoları dünya basınında nasıl yankılandı?

İnternet düzenlemelerine getirilen yasaklar ve polis müdahalesi dış basında da geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
İnternet protestoları dünya basınında nasıl yankılandı?

Türkiye'de internet kullanınına ilişkin yasal düzenlemelere yönelik yapılan protestolar ve bu gösterilerin polis güçlerince bastırılması dünyada yankı buldu.



İngiliz yayın kurumu BBC, protestolara dikkat çekerken 'Türk polisi, İstanbul ve Ankara'da yüzlerce protestocuyu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandı' dedi.



Haberde gösterilerin, hükümetin internet kullanımı üzerindeki kontrolleri artırmayı amaçlayan yasal düzenlemeye karşı yapıldığını belirtilerek 'Tartışmalı yasa tasarısı, hükümete iyi yıla kadar tüm kullanıcı faaliyetlerine ilişkin kayıtları saklama yetkisi verecek' ifadeleri kullanılıyor.



Türkiye'de internet konusunda yaşanan gelişmelere de yer veren İranlı Presstv ise, 'Polis, hükümetin internet üzerindeki kontrolleri artırma planına karşı yapılan bir protesto gösterisini dağıtmak için güç kullandı' sözlerine yer verdi. 



Taksim'deki gösterilere dikkat çeken Presstv haberin içeriğinde uygulanan şiddet nedeniyle dükkan sahiplerinin çalışma saatleri sırasında mağazalarını kapatmaya zorlandığına dikkat çekti. 



Haber şu şekilde devam etti:



'Eleştirenler, tasarının gerekçeleri siyasi olduğunu, hükümete, internet üzerindeki kontrolünü daha da sıkılaştırmaya ve sansürü genişletme olanağını sağlayacağını söylüyorlar. Ancak hükümet, tasarının insanların özel hayatını korumaya yönelik olduğunu ifade ediyor' (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin