İnsani arada altıncı gün. Hamas 2 Rus esiri serbest bıraktı

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, insani aranın 6’ncı gününde 2 Rus esirin serbest bırakıldığı duyuruldu. Gazze’den gelen 23 hasta ve 21 refakatçiyi taşıyan uçak Ankara’ya geldi.

Google Haberlere Abone ol
İnsani arada altıncı gün. Hamas 2 Rus esiri serbest bıraktı

Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 6’ncı gününde Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları 2 yabancı uyruklu esiri daha serbest bıraktı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın talebi üzerine 2 Rus esirin serbest bırakıldığı bildirildi. Rus esirlerin, Rusya Dışişleri Bakanlığı temsilcilerine götürülmek üzere kısa bir süre önce Kızılhaç ekiplerine teslim edildiği aktarıldı.

TAMİMİ DE SERBEST BIRAKILACAK

İsrail’in 30 kadar Filistinli serbest bırakması bekleniyor. Serbest bırakılacak Filistinli esirlerden 15'nin çocuk, 15'nin kadın olduğu kaydedildi.

İsrail hapishanelerinden serbest bırakılması beklenen esirler arasında “Filistinli cesur kız” olarak bilinen Ahed Tamimi de bulunuyor.

ANLAŞMA UZATILABİLİR

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda insani aranın en az 2 gün daha uzatılması için görüşmelerin devam ediyor.

Gazze Şeridi’nde insani aranın başlamasından bu yana Hamas tarafından 5 grup halinde 60 İsrailli ile en az 21 yabancı uyruklu esir, İsrail tarafından ise 180 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.

UÇAK ANKARA'YA İNDİ

Gazze’den gelen 23 hasta ve 21 refakatçiyi taşıyan uçak Ankara’ya geldi.
Gazze’ye ulaştırılmak üzere yaklaşık 8 ton ilaç ve tıbbi malzemeyi Mısır'daki El Ariş Havalimanı'na götüren Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı C-130 tipi uçak, yardımların teslim edilmesinin ardından Gazzeli hasta ve refakatçilerini aldı.

Uçak, Türkiye'de tedavi görecek 23 yaralı ve 21 refakatçi ile birlikte El Ariş Havalimanından havalandı ve Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na iniş yaptı. Çoğunluğu çocuk olan hastalar tedavi edilmek üzere hastanelere sevk edildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin