İngiltere'de yüz binler Filistin'e destek gösterisi düzenledi. Etkinliğe yaklaşık bir milyon kişinin katıldığı belirtildi

Londra'da bugün düzenlenen Filistin'e destek gösterisi, savaşın başladığı günden bu yana ülkede gerçekleşen en büyük Filistin yanlısı etkinlik olarak nitelendiriliyor. Yüz binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, Filistin'e duyulan destek ve İsrail'e yönelik tepkilerin bir yansıması olarak öne çıkıyor. İngiliz polisinin 300 bin kişi olarak açıkladığı katılım rakamına rağmen, organizatörler etkinliğe yaklaşık 1 milyon kişinin iştirak ettiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'de yüz binler Filistin'e destek gösterisi düzenledi. Etkinliğe yaklaşık bir milyon kişinin katıldığı belirtildi

İngiltere'nin başkenti Londra'da yüz binlerce kişi, Filistin'e destek gösterisi düzenledi.

Kent merkezinde gerçekleşen ve polise göre 300 bin kişinin katıldığı barışçıl eylemde Gazze için ateşkes çağrıları yapıldı. 

euronews'teki habere  göre yer yer aşırı sağcıların saldırdığı yürüyüş sırasında gerginlikler yaşanırken polis, olaylara müdahale etti. 

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş için binlerce polis görevlendirildi. 

Bu arada güvenlik güçleri, Filistin yanlısı göstericilere saldırmak isteyen 90'dan fazla kişiyi gözaltına aldı. 

Öğle saatlerinde Londra'nın merkezindeki Hyde Park'tan yürüyüşe geçen kalabalık, Vauxhall'daki ABD Büyükelçiliğinin önüne kadar uzandı. 

Katılımcılara ve organizatörlere göre bugünkü yürüyüş, savaşın başlamasından bu yana İngiltere'de düzenlenen Filistin yanlısı gösterilerin en büyüğü oldu. 

Polis 300 bin rakamını verse de organizatörler 1 milyon civarında kişinin katıldığını iddia etti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin