İngiltere duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, Ankara ile Londra arasındaki anlaşmaya tepki gösterdi

İngiltere hükümeti, insan kaçakçılığı şebekelerini engellemeye ve çökertmeye yönelik çabalara destek olmak amacıyla Türkiye ile bir anlaşma yapıldığını duyurdu. Ancak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu anlaşmaya karşı güçlü bir tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere duyurmuştu. Kılıçdaroğlu, Ankara ile Londra arasındaki anlaşmaya tepki gösterdi

Türkiye ile İngiltere arasında "insan kaçakçılığı yapan şebekeleri engelleme ve çökertme" amacıyla bir anlaşma imzalandığı açıklandı.

İngiliz haber ajansı Reuters'ın duyurduğu anlaşma kapsamındai insan kaçakçılığına karşı ortak polis operasyonları yapılacağı ve botların satışının engelleneceği ifade edildi.

NTV'deki habere göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda anlaşma için, "Ne kadar süslü laflarla paketlenirse paketlensin sonuçta bu birilerinin iç sistemimize müdahalesidir." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, anlaşmayla Türkiye'de polis teşkilatı içerisinde İngiltere’nin desteklediği "kaçak göçle mücadele hedefli" bir birim oluşturulmasına da değindi. "Mükemmeliyet merkezi" adlı birimin, İngiltere tarafından duyurulmasını "son derece vahim ve sorunlu" sözleriyle eleştirdi. Anlaşmaya ilişkin Türk makamlarından açıklama gelmemesine de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Yapılanları yabancılardan öğreniyoruz" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin