İMECE’den ilk sinyal alınmıştı. Sıra ilk görüntünün gelmesinde. TÜBİTAK tarih verdi

Türkiye’nin ilk gözlem uydusu İMECE’den ilk sinyal alındı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, "Arkadaşlarımız şu an görüntü alma noktasında. Bu hafta görüntü almalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İMECE’den ilk sinyal alınmıştı. Sıra ilk görüntünün gelmesinde. TÜBİTAK tarih verdi

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Yunuseli Havalimanı'nda düzenlenen İnsansız Hava Araçları Yarışması'nı takip eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, şubat ayında ABD'deki fırlatma üssüne nakledildikten sonra 15 Nisan'da yörüngesine gönderilen İMECE'yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'Sınırsız görüntü alabiliyor'

Türkiye'nin daha önce de yörüngeye yerleştirdiği gözlem uydularının bulunduğunu anımsatan Mandal, şunları söyledi:

2011'de RASAT vardı, 2012'de GÖKTÜRK-2 vardı ama bunların bir kısmında parçalar özellikle kamera ne yazık ki yurt dışından temin veya teknoloji transfer yöntemiyle gerçekleşmişti ama şimdi bileşenlerinin yüzde 90'ını kendimizin gerçekleştirmiş olduğu bir uydumuz var, gözlem uydumuz.

Dünyanın herhangi bir yerinden sınırsız görüntü alabiliyor ve tek bir defada 1000 kilometrelik uzunlukta, 16,7 kilometre genişliğinde bir alandan ve metre altı yani yüksek çözünürlüğe sahip.

ABD'den fırlatılmıştı

TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE, ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden yörüngesine fırlatılmıştı.

Etiketler imece uydu görüntü
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin