İmamoğlu YÖK Başkanına teşekkür etti: Çok kızınca açıklama yapmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kırklareli'nde üniversitelerle ilgili yaptığı açıklamayı Edirne'de de tekrarladı. "Bu üniversiteler neden kapalı biri bana izah etsin" diye konuşan İmamoğlu'na bir YÖK Başkanı'nın yüz yüze eğitim kararı aldığı söylendi. Bunu üzerine YÖK Başkanı'na teşekkür eden İmamoğlu, "Herhalde Kırklareli'nde çok kızınca 'açıyoruz' diye açıklama yapmış. Gider ayak aklı başına gelirmiş ya. Teşekkür ederim yine de YÖK başkanına yüz yüze eğitim için" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu YÖK Başkanına teşekkür etti: Çok kızınca açıklama yapmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli'nden sonra geçtiği Edirne'de Atatürk Kültür Merkezi'nde vatandaşlar ve Millet İttifakı temsilcileriyle bir araya geldi. İmamoğlu, "Yola çıkışımızın en büyük ödülü birinci turda seçimi kazanmaktır ve kazanacağız. Benim bu sözlerim siyaset arenasınadır. Siyaset arenasında yol yürüyen insanlara dairdir. Herkes üstüne düşeni alacaktır diye düşünüyorum" dedi.

'YÖK BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDERİM'

Konuşmasını, üniversitelerin yüz yüze eğitime açılmamasını eleştirerek devam eden İmamoğlu, "Allah aşkına bana birisi tek maddelik geçerli olduğuna dair bir savunma sunsun. Bu üniversiteler neden kapalı biri bana izah etsin. Üniversiteleri niye kapattılar, çocuklarımızı niye okullardan uzaklaştırdılar. Her konuda niçin eğitimi cezalandırıyorlar" diye konuştu.

Konuşmasının devamında İmamoğlu'na uzatılan kağıtla, YÖK Başkanı Erol Özvar'ın üniversitelerin 3 Nisan'da yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladığı bilgisi verildi. İmamoğlu bunun üzerine, "YÖK Başkanı bugün mü açıkladı? Herhalde Kırklareli'nde çok kızınca 'açıyoruz' diye açıklama yapmış. Gider ayak aklı başına gelirmiş ya. Teşekkür ederim yine de YÖK başkanına yüz yüze eğitim için. Bugünleri niye yediler, onu halen anlamış değilim" dedi.

İmamoğlu, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programının ardından Edirne kent merkezinde, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde esnaf ve vatandaşla buluştu. Mehter takımının gösteri yaptığı caddede, İmamoğlu, kurulan platformda vatandaşlara kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin