İmamoğlu ve Yavaş'ın seçim gecesi açıklaması nasıl etki yarattı? Nagehan Alçı'dan "Muharrem İnce sendromu" yorumu

Seçim akşamı sonuçlar hakkında sık sık açıklama yapan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın açıklamaları nasıl etki yarattı? Gazeteci Nagehan Alçı "Muharrem İnce sendromu" değerlendirmesi yaptı, "Yavaş ve İmamoğlu yaptıkları açıklamaların dozu çok fazla heyecanlı ve agresif olduğu için güç kaybetti." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu ve Yavaş'ın seçim gecesi açıklaması nasıl etki yarattı? Nagehan Alçı'dan "Muharrem İnce sendromu" yorumu

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, hukukçular Serkan Toper ve Pınar Hacıbektaşoğlu, Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Erdoğan Aktaş'ın sunduğu tv100 Seçim Özel programının konuğu oldu. 14 Mayıs'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehi Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamaları programda masaya yatırıldı.

"ÇOK YANLIŞ AÇIKLAMALARDI"
Alçı "Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasıyla birlikte muhalefet cephesi ortada somut bir veri yokken kendi kendilerine Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı ilan ediyorlar. Gelen verilerin aslında yanlış veriler olduğunu söylüyorlar şeklinde bir algı oldu. Çok yanlış açıklamalardı onlar. Sandık sonuçlarını tanımayan muhalefet gibi bir algı oturdu. Muhalefet bir kere daha dezavantajlı hale düştü. Bunu nasıl tersine çevirecek göreceğiz. Buna karşı atılmış bir adım yok. O algıyı iyi yönetmek lazım. İktidar cephesine bakıyorum, son derece sakin ve özgüvenli bir şekilde 'gelecek her şey milletimizin kararıdır' şeklinde... Hem içerde hem de dışarıda çok önemli mesajlar verdiler. YSK'da çok iyi bir sınav verdi, sürekli bilgi akışında kalması ve YSK Başkanı'nın kamuoyuna açıklama yapması önemliydi." ifadelerini kullandı.

"ONLAR DA GÜÇ KAYBETTİ"
İmamoğlu ve Yavaş'ın yaptığı açıklamalarla ilgili Alçı "2018 Muharrem İnce sendromu nedeniyle muhalefet 'sandıkların başındayız, ortalıktan kaybolmuyoruz' diyebilmek için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu görevlendirdi. O da ters tepti. Nasıl ki İnce ortadan kaybolarak çok ciddi darbe aldıysa, Yavaş ve İmamoğlu yaptıkları açıklamaların dozu çok fazla heyecanlı ve agresif olduğu için onlar da güç kaybetti." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin