İlk kez oy verecek gençlerin anketi açıklandı. 10 büyükşehirde yapılan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı: Gençler hangi ittifaka oy verecek Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesini istiyorlar mı?

BUPAR Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından ilk kez oy verecek gençlerle ilgili bir anket çalışması yapıldı. 10 büyükşehirden 2 bin 780 genç ile yüz yüze yapılan çalışmadan dikkat çeken sonuçlar çıktı. "Kendinizi mutlu hissediyor musunuz?" sorusuna gençlerin yüzde 70'i hayır yanıtını verdi. Araştırmaya katılan gençlere hangi ittifaka oy verecekleri ve "Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak devam etsin mi?" soruları da soruldu.

Google Haberlere Abone ol
İlk kez oy verecek gençlerin anketi açıklandı. 10 büyükşehirde yapılan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı: Gençler hangi ittifaka oy verecek Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesini istiyorlar mı?

 İlk defa oy verecek binlerce genç üzerinden yapılan anket çalışmasının sonuçları açıklandı. BUPAR Araştırma ve Danışmanlık şirketi tarafından en çok nüfusa sahip 10 büyükşehirden 2 bin 780 genç ile yüz yüze görüşerek gençlerin nabzını ölçüldü.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan anket sonuçlarından çarpıcı sonuçlar çıktı. Araştırmada gençlere öncelikle “Kendinizi mutlu hissediyor musunuz” diye soruldu.

Gençlerin yüzde 70’i bu soruya “Hayır”, yüzde 17’si “Evet”, yüzde 13’ü ise “Ne mutlu ne de mutsuz” yanıtını verdi.

"ÜNİVERSİTEDE KALİTE AZALIYOR"

Anket çalışmasına katılan üniversite öğrencisi gençler ise eğitim sisteminden şikayet etti. Araştırmaya katılan üniversite öğrencilerinin yüzde 71’i “Dünya genelinde ülkemizdeki üniversitelerin kalitesi ve saygınlığı azalıyor”, yüzde 9’u “Dünya genelinde ülkemizdeki üniversitelerin kalitesi ve saygınlığı artıyor”, yüzde 20’si ise “Aynı yıllardır değişen bir şey yok” değerlendirmesini yaptı.

HANGİ İTTİFAKA OY VERECEKLER?

Yapılan araştırma kapsamında gençlerin önümüzdeki seçimde yapacağı tercihler de konu edildi. Gençlere, “Yapılacak ilk milletvekili seçiminde hangi ittifak partilerine oy vereceksiniz?” diye soruldu.

Gençlerin yüzde 65’i bu soruya “Millet İttifakı” yüzde 23’ü “Cumhur İttifakı”, yüzde 12’si “diğer partiler” yanıtını verdi.

ANKETTE ERDOĞAN DETAYI

Araştırmada gençlere “Yapılacak ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar seçilmesini mi istersiniz yoksa yeni birisi mi cumhurbaşkanı olsun” diye de soruldu. Gençlerin yüzde 72’si yeni birisinin cumhurbaşkanı olmasını isterken yüzde 20.5’i Erdoğan’ın tekrar seçilmesini istedi, yüzde 7.5’i ise kararsız olduğunu belirtti.

MÜLTECİ POLİTİKALARI

Araştırmada gençlere “İktidarın Suriyeli ve Afgan politikalarını destekliyor musunuz” diye de soruldu. Gençlerin yüzde 85’i bu soruya “Hayır”, yüzde 9’u “Evet” yanıtını verirken yüzde 6’lık bir kesim ise fikir belirtmedi.

Araştırmanın sonuç kısmında ise şu tespitlere yer verildi: “İlk defa oy kullanacak gençler ana politikalarda iktidar ile hızla ayrışmaktadır... Bu ayrışma politik desteği de azaltmıştır ve ülkede bir iktidar değişim sürecini olası kılmıştır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin