İki büyük depremle yıkılan Kahramanmaraş'ta yeni deprem. AFAD sarsıntıyı 5,1 olarak duyurdu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin artçıları devam ediyor. Son olarak Göksun merkezli 5,3'lük bir deprem daha meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
İki büyük depremle yıkılan Kahramanmaraş'ta yeni deprem. AFAD sarsıntıyı 5,1 olarak duyurdu

11 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6'lık iki büyük depremin ardından, artçı sarsıntılar da devam ediyor.

22.31'de Kahramanmaraş Göksun merkezli, AFAD'a göre 5,3'lük bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise bu son depremi 5,1 olarak duyurdu.

Depremin derinliği ise 12,18 kilometre olarak belirlendi.

İki büyük depremle yıkılan Kahramanmaraş'ta yeni deprem. AFAD sarsıntıyı 5,1 olarak duyurdu

Depremle ilgili Kahramanmaraş'ta bulunan Kriz Merkezi'ne yıkımla ilgili bir ihbar gelmediği öğrenildi. Manisa Akhisar'dan çalışmalar için gönüllü olarak gelen Tarık Mermer, "Çok hafif bir sarsıntı hissettik. Gönüllü olarak geldim. Sahada aktif şekilde çalışıyoruz. Sarsıntı olduğunda aslında biz sahada çalıştığımız için çok fazla bir şey hissetmiyoruz. Bu durumlara alıştık. Hafif sallama oldu. Yıkım olmadı" dedi.

Depremi hafif şekilde hissettiğini söyleyen Uğur Balcı ise "Ben makinenin üzerindeydim. Hafif şekilde hissettik. Kapalı alanda değildik o yüzden panik yapmadık" diye konuştu.

İki büyük depremle yıkılan Kahramanmaraş'ta yeni deprem. AFAD sarsıntıyı 5,1 olarak duyurdu - Resim : 2

5,1 şiddetindeki depremin ardından; Adıyaman Sincik merkezli 3,2, Malatya Yeşilyurt merkezli 2,0 ve Kahramanmaraş Göksun merkezli 3,8 şiddetinde üç deprem daha kaydedildi.

5,1'lik deprem; Gaziantep, Hatay, Adana, Kayseri, Tokat, Sivas, Diyarbakır, Osmaniye'de de hissedildi.

DEPREM BÖLGESİNDEN GELDİLER, DEPREMİ NİĞDE'DE DE HİSSETTİLER

Merkez üssü Kahramanmaraş Göksun olarak belirlenen 5.1 büyüklüğündeki deprem, Niğde'de de hissedildi. Depremi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüs yerleşkesi Fadime Ana kız öğrenci yurdunda kalan depremzedeler de hissetti. Kahramanmaraş depreminden sonra geldikleri Niğde'de yurtlara yerleştirilen depremzedeler, binanın sağlanması üzerine kendilerini panikle dışarı attı. Bu sırada yurdun hoparlörlerinden asansörleri kullanmamaları ve sakin olmaları yönünde çağrılar yapıldı. Bir süre yurdun bahçesinde bekleyen depremzedeler daha sonra odalarına döndü. Bir süre yurdun bahçesinde bekleyen depremzedelerden bir kısmı daha sonra odalarına dönerken, bir kısmı da araçlarında beklemeye başladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin