İki AK Partili vekilin soğan ve domates çıkışı Ahmet Hakan'ı çıldırttı. Ahmet Hakan'dan AK Partili vekillere çok sert çıkış: Tek dertleri...

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'ın "belki soğan ekmek yiyeceğiz" ve AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın "iki kilo yerine iki tane domates alırız" sözleri Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ı çıldırttı. Ahmet Hakan iki AK Partili vekil için "Milletvekili sıfatını taşıyan bu kişilerin temel derdi... Ne vatandaşı ikna etmek ne de vatandaşa moral vermek.  Tek dertleri var: Yukarıya selam çakmak" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İki AK Partili vekilin soğan ve domates çıkışı Ahmet Hakan'ı çıldırttı. Ahmet Hakan'dan AK Partili vekillere çok sert çıkış: Tek dertleri...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “Belki soğan ekmek yiyeceğiz aylarca ama güvenliğimizden asla kimseye taviz vermeyeceğiz.” demişti.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ da artan gıda fiyatlarına karşı vatandaşlara önerilerde bulunmuş, "Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız" demişti.

İşte iki AK Partili vekilin bu sözleri Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ı kızdırdı.

Ahmet Hakan bugünkü köesinde iki vekile çok sert çıktı.

Hakan yazısında, "İktidar milletvekillerinden biri çıkmış... 'Gerekirse soğan ekmek yeriz, yine de teslim olmayız' diyor. Bir başkası ise çıkmış... 'Eti gramla, domatesi taneyle yiyin' diye tavsiyede bulunuyor. İddia ediyorum: Milletvekili sıfatını taşıyan bu kişilerin temel derdi... Ne vatandaşı ikna etmek ne de vatandaşa moral vermek.  Tek dertleri var: Yukarıya selam çakmak" dedi.

Hakan, "Eğer temel dertleri vatandaş olsaydı... Soğan ekmek edebiyatı yapmak yerine... “Ben milletvekili olarak şu, şu haklarımdan vazgeçiyorum” falan diyerek yapabilecekleri asgari bireysel fedakârlıklarla kamuoyunun karşısına çıkarlardı." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler ak parti ahmet hakan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin