IFAB çok tartışılacak yeni bir kural getiriyor. Futbolcular itiraz ederken artık iki kere düşünecek

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu(IFAB) hakemlere yapılan şiddetli itirazın önüne geçmek için yepyeni bir kural getirmeye hazırlanıyor. IFAB, hakeme şiddetli itirazda bulunan oyunculara 10 dakika kenarda bekleme cezası verilmesi için girişimlerine başladı.

Google Haberlere Abone ol
IFAB çok tartışılacak yeni bir kural getiriyor. Futbolcular itiraz ederken artık iki kere düşünecek

Yılların ilerlemesiyle futbola her gün başka bir yeniliğin getirileceği konuşulurken IFAB çarpıcı bir kararın altına imza atmak üzere.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu(IFAB) hakeme şiddetli itirazlarda bulunan oyunculara 10 dakika kenarda bekleme cezası verecek. Bu yeni kural, kurul üyelerine sunulurken büyük bir çoğunluk 10 dakika kenarda bekleme cezasına sıcak baktı.

IFAB CEO'su Lukas Brud oyuncuların sarı kart görmekten korkmadıklarını ve bu yüzden yeni bir sistem geliştirmek için çabaladıklarını belirterek, ''Oyuncular hakeme itiraz ettiklerinde sarı kart görmekten asla korkmuyorlar. Yeni geliştirdiğimiz ve uygulamaya koymaya hazırlandığımız bu kural sayesinde ise artık oyuncular bir korku hissedecekler'' dedi.

Hakemle konuşması gereken tek futbolcunun takım kaptanı olması gerektiğini de söyleyen Brud,''Basketbolda ve ragbide olduğu gibi futbolda da hakemle sadece takım kaptanları konuşabilmeli'' ifadelerini kullandı.

Etiketler IFAB hakem itiraz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin