İdeal ilişki süresi kaç dakika? Cinsel ilişki süresi ne kadar olmalı?

Cinsel ilişkiye giren herkesi yakından ilgilendiriyor. Sağlıklı cinsel ilişkinin süresi ortaya çıktı. İdeal ilişki süreleri çok kısa, yeterli ve çok uzun olarak sınıflandırıldı ve buna göre 10 ile 30 dakika arasında süren seksin çok uzun olduğu belirtilerek ideal süre açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
İdeal ilişki süresi kaç dakika? Cinsel ilişki süresi ne kadar olmalı?

Cinsel ilişki partnerlerin birbirleriyle olan birlikteliklerini güçlendiren aynı zamanda kişilerin birbirlerini çok daha iyi tanımalarını sağlayan önemli unsurlardan bir tanesidir.

Cinsel ilişkinin sağlıklı aynı zamanda kaliteli şekilde ilerlemesini sağlayan çeşitli önemli unsurlar bulunmaktadır. 

Bu unsurların başında şüphesiz çiftlerin birbirleriyle hemen her konuyu açık bir şekilde konuşabilmesi gelirken aynı zamanda partnerlerine isteklerini de açık bir şekilde dile getirmeleri gelmektedir.

Cinsel ilişki üzerine pek çok araştırma devam ederken, uzmanlar o konuya da açıklık getirdi. İdeal cinsel ilişki süresi nasıl olmalı?

10-30 DAKİKA ÇOK UZUN

Seks, pek çok kişi için farklı unsurlarda gerçekleştirilen bir durum olurken bazı kişiler yavaş seksten, bazı kişiler ise daha sert seksten hoşlanmaktadır.

 

Seks üzerine pek çok araştırma gerçekleştirilirken, ideal seks süresinin ne kadar olması gerektiğiyle alakalı bir araştırma düzenlendi.

Araştırma sonucunda erkeklerin kadınlara oranla çok daha kısa sürede uyarıldıkları ortaya çıkarken, kadınların uyarılmasının 20 dakika sürdüğü ortaya çıkıyor.

Dolayısıyla ideal bir süre vermenin çok daha doğru olmadığı biliniyor. Her çift birbirinden farklı pek çok özelliğe sahip olurken, bir grup seks terapisti ideal süreye ilişkin şu verileri açıkladı...

Terapistlere seviyeleri “yeterli”, “çok kısa”, “çok uzun” ve “istenen” olarak sınıflandırmaları istendi.

Ekip, 1-2 dakika süren seksi “çok kısa” olarak derecelendirirken 10-30 dakika süren seksin de “çok uzun” olduğunu açıkladı.

3 ile 7 dakika “yeterli” olarak görülürken, yedi ila on üç dakika arası da “arzu edilir” olarak sınıflandırıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin