İddia ediyoruz daha önce böyle lezzetli bir tahinli poğaça yemediniz. Tahinin en lezzetli hali olan tahinli poğaçayı mutlaka deneyin. Çay yanının vazgeçilmezi olacak. Tahinli poğaça nasıl yapılır, tahinli poğaça için hangi malzemeler gerekir?

Çayın yanına lezzetli tarifler arıyorsanız bu poğaça tarifi tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayacağınız bu lezzete hayran kalacaksınız. İşte tahinli poğaça için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
İddia ediyoruz daha önce böyle lezzetli bir tahinli poğaça yemediniz. Tahinin en lezzetli hali olan tahinli poğaçayı mutlaka deneyin. Çay yanının vazgeçilmezi olacak. Tahinli poğaça nasıl yapılır, tahinli poğaça için hangi malzemeler gerekir?

Misafirlerinize yahut ailenize farklı lezzetler hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz tahinli poğaçayı çok sevecek ve bittikçe tekrar yapmak isteyeceksiniz. İşte yumuşacık dokusu ve tahinin lezzetli hali ile harmanlanan muhteşem bir poğaça...

Malzemeler;

Hamuru için;

2 su bardağı süt (400 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 paket instant maya
2 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

İçi için;

1 çay bardağı tahin (125 ml)
Yarım çay bardağı toz şeker
50 gr tereyağı (eritilecek)

Üzeri için;

2 adet yumurta sarısı
Susam

Yapılışı;

İlk olarak poğaçanın hamurunu hazırlayarak başlayacağız. Hamuru için uygun bir yoğurma kabının içerisine 2 su bardağı sütü, 2 tane yumurtanın akını, yarım su bardağı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim. Şeker eriyene dek güzelce karıştıralım. Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra karışımın içerisine  6 su bardağı unun yaklaşık yarısını ve 1 paket instant mayayı ekleyelim.

Bir spatula yardımıyla güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra kalan unu da karışımın içerisine güzelce ilave edelim. Unu ilave ettikten sonra hamur formuna getirebilmek için güzelce yoğuralım.

Hamuru çok daha rahat bir şekilde yoğurabilmek için tezgahın üzerine alalım ve yaklaşık olarak 5 - 6 dakika boyunca güzelce yoğuralım. Yoğurma işlemini gerçekleşirdikten sonra hamuru tekrar yoğurma kabının içerisine alalım ve üzerini streç yardımıyla kapattıktan sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Hamur mayalanırken o esnada biz de tahinli sosu hazırlamaya başlayabiliriz. Uygun bir kabın içerisine 50 gram eritilmiş tereyağını, 1 çay bardağı tahini ve yarım çay bardağı toz şeker alarak malzemelerin birbirine bütünleşmesini sağlayalım. 1 saatlik mayalandırma sürecinden sonra kabaran hamuru tezgahın üzerine alalım.

Hamuru elimizle rulo formuna getirelim. Rulo formuna getirdikten sonra iki eşit parçaya bölelim. İki parçaya bölme işlemini gerçekleştirdikten sonra parçaları 5 eşit parçaya bölelim. Parçaları beze formuna getirelim. 10 adet beze elde ettikten sonra hamuru çok geniş yahut çok ince olmayacak şekilde merdaneyle açalım.

Açma işlemini gerçekleştirdikten sonra üzerine hazırladığımız tahinli sosu sürelim. İkinci hamuru da aynı şekilde açalım ve tahinli sos sürdüğümüz hamurun üzerine koyalım. İkinci hamurun üzerine de hazırladığımız tahinli sostan güzelce sürelim. Toplamda 5 adet hamuru aralarına tahinli sos sürerek güzelce açalım.

Son katın üzerine tahinli sos sürmede buzdolabın kaldıralım. Kalan hamurlara da aynı işlemi gerçekleştirelim. Buzdolabına ilk kaldırdığımız hamuru alalım ve güzelce hamuru açalım. 1 cm kalınlığında açtığımız hamuru bıçak yardımıyla ilk olarak ikiye ardından da 5 eşit parçaya bölelim. Kesme işlemini gerçekleştirdikten sonra rulo formuna getirelim.

Rulo formuna getirdiğimiz hamurlarımızı fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Tüm hamurlara bu işlemi gerçekleştiridkten sonra üzerine çırptığımız yumurta sarısını sürelim. Üzerine susam serptikten sonra poğaçaların kabarması için 10 ile 15 dakika kadar bekleyelim. Bekleme sürecinden sonra 190 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin