İcra takibine düşmüş vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde

İşçilerin, memurların, emeklilerin ücretlerinde iyileştirme, çiftçilerin ürünlerine memnun eden adımlar atıldığını belirten Erdoğan, 2 bin lira ve altındaki borçların tasfiye edileceğini söyledi. 2 bin lira altındaki alacaklar vergilerden düşürülebilecek. 10 milyon dosya karardan etkilenecek.

Google Haberlere Abone ol
İcra takibine düşmüş vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz." dedi.

Erdoğan tarih olarak 15 Ağustos 2022'ye kadar olan borçları kapsayacağını söyledi.

Erdoğan şunları söyledi:

İcra takibine düşmüş, dosyası bulunan vatandaşlarımızla ilgili müjdeli haberimiz var. Altyapı ve üstyapı yatırımları yaparken, refahı artırmak ve artan refahı adil dağıtmak için çalışıyoruz. Can ve mal emniyeti, huzur, refah, barış ve güven içinde yaşaması birinci önceliğimizdir.

Vatandaşlarımızın bir kısmını icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülmesi ve tasfiyesini sağlıyoruz.

Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir. Yaklaşık 10 milyon dosya ve 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır.

Aldığımız bu kararın yasal düzenleme boyutunu Ekim ayında meclisin açılmasıyla birlikte Cumhur ittifakının meclis grupları adımını atacaktır.

Erdoğan konuşmasınında ardından Twitter hesabından, "Bugün aldığımız yeni bir kararla vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Erdoğan şu görseli paylaştı:

İcra takibine düşmüş vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde

 

Etiketler Erdoğan borç icra
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin