İBB'den bir kadına tekme atan o zabıtayla ilgili açıklama!

Tezgâhını kaldırmak istedikleri seyyar satıcılar ile zabıta arasındaki kavganın yeni görüntülerinde, müdahale edildiği sırada kimliği belirsiz bir kişinin, bir kadına uçan tekme ile saldırdığı görüldü.

Google Haberlere Abone ol
İBB'den bir kadına tekme atan o zabıtayla ilgili açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İstanbul Taksim Meydanı’nda kadına uçan tekme atan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıtası olduğu iddia edilen kişi ile ilgili açıklama yapmış ve "Sivil giyimli şahsın İBB ile herhangi bir ilişkisi tespit edilirse en ağır cezai işlem uygulanacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

İBB'den o zabıta ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"TAKSİM OLAYINDA PERSONELİN İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

İBB, Taksim’de orantısız güç kullanıp görev tanımına aykırı davranan zabıta destek birimi personelinin iş akdine son verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), zabıta ekiplerinin 26 Temmuz’da Taksim Meydanı’nda seyyar satıcılara yönelik yaptığı operasyonda, bir kadına orantısız güç kullandığı tespit edilen ve görev tanımına aykırı davranan zabıta destek birimi personelinin iş akdini feshetti.

İBB iştiraki İSPER kadrosunda ve İBB Zabıta Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli personelin, iş kanunu kapsamında gerekli işlemler yapılarak iş akdine son verildi.

Olayın yaşandığı gün bir açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Taksim’de bir kadına şiddet uygulayan kişiyle ilgili araştırma sürmekte. İddia edildiği gibi şiddet uygulayan, sivil giyimli şahsın İBB ile herhangi bir ilişkisi tespit edilirse en ağır cezai işlem uygulanacaktır. İBB olarak kadına yönelik şiddeti kınıyoruz” ifadelerini kullanmıştı."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin