İBB Meclisi'nde Cumhuriyet'in 100. yıl oturumu. İBB Başkanı İmamoğlu: Ülkemizin içinde debelendiği kutuplaşmaya son vermeliyiz

İBB Meclisi'nde Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında özel bir oturum yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu burada yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle tarihi bir an yaşadıklarını vurgulayarak, "Ülkemizin içinde debelendiği kutuplaşmaya bu ilkeler ışığında son vermeliyiz. Tarihi yaraları kapatırken kendini dışlanmış hisseden kesimleri, bu eşitlik, özgürlük, dayanışma ve barış ilkeleri ışığında buluşmaya davet ederek Cumhuriyetimizi yani birliğimizi tazelemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İBB Meclisi'nde Cumhuriyet'in 100. yıl oturumu. İBB Başkanı İmamoğlu: Ülkemizin içinde debelendiği kutuplaşmaya son vermeliyiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında özel oturum yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönetiminde Saraçhane'deki belediye binasında yapılan oturum saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Türkiye'deki yerel yönetimler ile İBB Meclisi'nin tarihini anlatan "Cumhuriyetin 100. Yılı" filmi gösterildi. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, bugün Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla tarihi bir an yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin cumhuriyet projesinin bütün halkların barışa ve özgürlüğe doğru adım atmaları için en önemli, içerikli ve canlı referanslardan biri olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Bu geçen yüzyılda da böyleydi, bu yüzyılda da böyle. Biz, cumhuriyetin yurttaşları olarak, cumhuriyetin önerdiği evrensel mesajı yüreğimizde hissetmeliyiz." dedi.

İmamoğlu, laikliğin özgürlük ve fikri ile vicdanı hür insanlar olmak için olmazsa olmaz şartlardan olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"İşte tam da bugünlerde ülkemiz, dünyaya bu eşitlik, özgürlük, dayanışma ve barış mesajını vermelidir. Ülkemizin içinde debelendiği kutuplaşmaya bu ilkeler ışığında son vermeliyiz. Tarihi yaraları kapatırken kendini dışlanmış hisseden kesimleri, bu eşitlik, özgürlük, dayanışma ve barış ilkeleri ışığında buluşmaya davet ederek Cumhuriyetimizi yani birliğimizi tazelemeliyiz. Cumhuriyetimiz, dünyada hiçbir toplumun diğerinden üstün olmadığının referansıdır."

CUMHURİYET BU TOPLUMUN YAŞAM FELSEFESİ

Meclis özel oturumunda siyasi partilerin grup başkanvekilleri de konuştu.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, bundan 100 yıl önce dünyaya adalet dağıtmış, yeryüzünde vicdanın sesi olmuş aziz milletin kendisine biçilen hasta adam gömleğini yırtıp attığını söyledi.

Göksu, aziz milletin dünyaya millet olmanın ne anlama geldiğini gösterdiğini, bunu Kurtuluş Savaşları ile bir destana dönüştürdüğünü dile getirerek, milletin kendi içerisinden çıkardığı lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde genç cumhuriyeti kurduğunu belirtti.

Cumhuriyetin sadece bir tanım ve siyasi kavram olarak kullanılmaktan öte olduğuna dikkati çeken Göksu, "Cumhuriyet, bu toplumun yaşam felsefesi, duygu bütünlüğü, istiklalinin, istikbalinin tasavvuru haline gelmiştir." diye konuştu.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin