Son dakika! İstanbul'da 100. yıl coşkusu. Cumhuriyet'in yaş gününü gökyüzüne yazdılar

Cumhuriyet'in 100. yaş günü İstanbul'da görkemli gösterilerle başladı. Türk donanması 100 gemi ile İstanbul Boğazı'na çıkarma yaparken, Türk Yıldızları gökyüzüne 100 rakamını kazıdı!

Google Haberlere Abone ol
Son dakika! İstanbul'da 100. yıl coşkusu. Cumhuriyet'in yaş gününü gökyüzüne yazdılar

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde TCG Anadolu ile birlikte 100 savaş gemisi İstanbul Boğazı'ndan geçti. Gemilerin İstanbul Boğazı'ndan geçmesinden önce Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK çok özel gösteriler yaptı.

SOLOTÜRK pilotları 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün altından geçti, izleyen İstanbullular ise nefeslerini tuttu. İlk olarak savaş uçakları tarafından Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü için "100" sayısı gökyüzüne yazıldı. Ardından 100 savaş gemisi de boğaza girmeye başladı.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla Türk donanması, tarihinin en büyük resmigeçidini İstanbul Boğaz'ında yaptı. Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla 100 savaş gemisinin yanı sıra uçak ve helikopterlerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) en büyük savaş gemisi milli üretim TCG Anadolu İstanbul Boğazı'ndaki geçit töreninde yer aldı.

Son dakika! İstanbul'da 100. yıl coşkusu. Cumhuriyet'in yaş gününü gökyüzüne yazdılar

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul Boğazı semalarında gösteri uçuşu yaptı.

Pilotlar, İstanbul Boğazı semalarındaki gösterilerinde gökyüzüne "ay ve yıldız" çizdi, ardından "100" yazdı. Gösteride pilotlar, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ve Sultanahmet Camisi ile 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri üzerinden uçuş gerçekleştirdi.

Jetlerin gösterisini izlemek için Boğaz'ın iki yakasındaki sahil kesimlerinde toplanan çok sayıda vatandaş, bu anları heyecan ve ilgiyle takip etti. Yaklaşık 40 dakika süren gösteriye bazı vatandaşlar Türk bayrakları ve alkışlarla eşlik ederken bazıları da bu anları cep telefonuyla kayıt altına aldı.

Pilotların, jetlerle yaptıkları akrobasi hareketleri, İstanbul'un "incisi" Boğaz'da, unutulmaz görüntü oluşturdu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin