'I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi' hazırlıkları devam ediyor

RTÜK'ün işbirliğinde gerçekleşecek olan kongrenin hazırlıkları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
'I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi' hazırlıkları devam ediyor

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun iş birliğinde, Prof Dr. Haluk Yavuzer’in Kongre Başkanlığı’nda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayesinde, 14-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da çocuk ve yetişkin delegelerin katılımı ile düzenlenecek I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi hazırlıkları devam ediyor. 



Kongre öncesinde hazırlanmakta olan I. Türkiye Çocuk ve Medya Stratejisi için 13 Nisan 2013 tarihinde İstanbul’da BYEGM’nin ev sahipliğinde düzenlenen Strateji Çalıştayı sonrası hazırlanan rapordan hareketle çocuk medyası alan uzmanlarıyla 3 ayrı Odak Grup Toplantısı gerçekleşecek. Strateji Danışmanı Necmettin Oktay’ın yönetiminde 7 Mayıs’ta Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin, 8 Mayıs’ta Ankara’da Bilkent Otel’de RTÜK’ün, 14 Mayıs’ta İstanbul Vilayetler Evi’nde Çocuk Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek Strateji Belgesi Odak Grup Toplantıları’na  çocuk medyası uzmanları katılacak. 



2014-2018 yıllarını kapsayacak Strateji Belgesi’nin stratejik amaç, eylem ve göstergeleri yanında Uygulama Planı da oluşturulacak. Strateji Belgesi Taslağı çocuk ve yetişkin görüşü alınarak 14-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nde müzakere edilerek sonlandırılacak ve Aralık 2013’te Hükümet'e sunulacak.



I. Türkiye Çocuk ve Medya Stratejisi ve Uygulama Planı 2014-2018 belgesinin Türkiye Çocuk ve Medya Hareketi’nin yol haritası olması öngörülüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin