Hürriyet'te bir isimle yollar ayrıldı! Nedeni hükümet baskısı mı?

Hürriyet deneyimli yazarıyla yollarını ayırdı.

Google Haberlere Abone ol
Hürriyet'te bir isimle yollar ayrıldı! Nedeni hükümet baskısı mı?

Hürriyet gazetesinin deneyimli köşe yazarı Yalçın Doğan'ın yazılarına son verildi. Doğan'ın bugün yazısı yayınlanmadı.



T24'te yer alan habere göre; Doğan'ın ayrılığının nedeni ilan gelirlerindeki düşüşün de etkili olduğu gazetede ekonomik sebeplere bağlı olarak genel bir tenkisata gidilmesi.



Geçen sonbaharda 40 kişinin işine son veren Hürriyet, o tensikata yazarları dâhil etmemişti. Hürriyet'te, bu kez yazarları da kapsayan bir tensikat kararı alındığı, bütün servislerde işten çıkarmalar olduğu, dün tebliğ edilmeye başlanan kararlar kapsamında Diyarbakır Temsilcisi Faruk Balıkçı ve Trabzon Temsilcisi'nin de aralarında bulunduğu gazetecilerin işine son verildiği öğrenildi.



Odatv'ye konuşan Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de, Yalçın Doğan'ın ayrılığının bazı internet sitelerinde iddia edildiği gibi hükmet baskısı kaynaklı değil ekonomik sebeplerle ilgili olduğunu söyledi.



Ergin, Odatv'ye şu açıklamayı yaptı:



Yazarımız Yalçın Doğan’la maalesef yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Yalçın Doğan’la ilgili olarak hükümetten kaynaklanan herhangi bir baskı söz konusu olmamıştır. Bu tasarrufa başka birimlerdeki bazı çalışanlarımızı da kapsayan gazetedeki genel bir tensikat kararı çerçevesinde gidilmiştir.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin