Hükümet halkın 100 milyon ağaç dikmesi için kolları sıvadı. Kenya'da özel tatil ilan edildi

Kenya'da halkın 100 milyon ağaç dikmesi için özel bir tatil ilan edildi. Nairobi yönetimi, 10 yıl içinde 15 milyar ağaç dikme hedefiyle başlatılan bu girişimin, iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlamayı amaçladığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Hükümet halkın 100 milyon ağaç dikmesi için kolları sıvadı. Kenya'da özel tatil ilan edildi

Plana göre her Kenyalının en az iki fidan dikerek 100 milyon hedefine ulaşması bekleniyor. 

Çevre Bakanı Soipan Tuya, bu tatilin "her bir Kenyalının inisiyatifi ele almasına" olanak sağladığını söyledi. Bakan Tuya, uygulamanın özel tatilin ötesinde de devam edeceğini ve aralık ayındaki yağmur sezonunun sonuna kadar 500 milyon ağacın dikilmiş olmasını beklediğini kaydetti.

euronews'teki habere göre plan kapsamında fideler orman ajans merkezlerinde ücretsiz olarak sağlanıyor; hükümet kamu fidanlıklarında yaklaşık 150 milyon fidanı kullanıma sunuyor. Kenyalılar fideleri belirlenen kamu alanlarına dikiyor. 

Kenya'nın mevcut orman örtüsü şu anda yüzde 7 civarında ancak hükümet ağaç örtüsünü yüzde 10'un üzerine çıkarmak için bu mali yılda 80 milyon dolardan fazla kaynak ayırdı. 

Kenyalılar kendi arazilerine dikmek üzere en az iki fide satın almaya teşvik edildi. 

İnternet uygulaması sayesinde ağaç dikimi, bireylerin ve kuruluşların diktiği bitki türleri, sayısı ve tarihi de dahil olmak üzere faaliyetleri takip edilebiliyor. 

Çevre Bakanlığına göre, uygulama aynı zamanda uygun türlerle sahayı eşleştirerek insanların uygun fidanları dikmesine yardımcı oluyor. 

Ekim sel felaketlerinin yaşandığı kuzeydoğu bölgesinde yapılmayacağı belirtildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Kenya ağaç tatil
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin