Hosteslerin gizli sırrı ortaya çıktı. Hostesler ellerini neden arkada tutar? Sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Uçağa binerken dikkatinizi çekmiştir. Uçak içinde görevli olan hosteslerin elleri arkadan bağlı bir şekilde dururlar. Peki ama neden? Elbette bu duruşun sebebi en doğal ya da en rahat duruş pozisyonu olmasından dolayı değil. Sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız...

Google Haberlere Abone ol
Hosteslerin gizli sırrı ortaya çıktı. Hostesler ellerini neden arkada tutar? Sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Uçağa binerken dikkat ettiyseniz sizi karşılayan kabin görevlisinin kolları genelde arkasında oluyor. Aslında bunun ilginç bir nedeni var.

Kabin görevlileri her ne kadar sıcak kanlı, güleryüzlü görünseler de işleri göründüğü kadar kolay değil. Uçuş boyunca yolcuların ihtiyaçlarını karşılamak, güvenliğini ve konforunu sağlamakla yükümlüler. 

webtekno.com'daki habere göre daha önce uçağa bindiyseniz, muhtemelen görevlilerin üniformalarına, mimiklerine ve uçuş esnasında size getirilen yiyecek ve içeceklere daha çok dikkat etmişsinizdir. Ancak dikkat çekici bir durum daha var.

Elbette bu duruşun sebebi en doğal ya da en rahat duruş pozisyonu olmasından dolayı değil.

 

Sayım yapıyorlar

Yani ellerin arkada olması sadece görgü kuralları, sakin veya arkadaşça görünmek istemek gibi sebeplerden kaynaklanmıyor. Girişte yolcuları elleri arkasında karşılayan uçuş görevlisinin özel ve önemli bir görevi var: Saymak.

Evet, sayıyorlar. Görevliler uçağa binen yolcuları sayıyor çünkü uçağa binen yolcu sayısıyla bilet alan yolcu sayısının eşleştiğinden emin olmak zorundalar. Bu görevle görevlendirilen uçuş görevlisi, genellikle bölgesel uçuşlarda 100'den 600'ün üzerine kadar değişebilen uçak yolcularının daha doğru bir şekilde sayılmasını sağlayan manuel bir tıklama sayacına sahip.

Uçuş görevlileri bu duruş pozisyonunu sadece yolcular uçağa binerken almıyor.

Uçuş başlamadan önce bazı görevlilerin elleri arkasında yukarı aşağı yürüdüğünü görürsünüz. Bu durum tüm yolcular oturduktan sonra, check-in yapan ve biniş kartıyla kapıdan geçen kişilerin sayısının uçaktaki gerçek kişi sayısıyla eşleştiğinden emin olmak için yapılan ikinci bir sayımdır.

Bu sayımlar yalnızca yolcu sayısını öğrenmeye yaramıyor. Bazen bir uçağın taşıdığı ağırlığı belirleyip kargo durumunu yeniden ayarlamaya yardımcı olurken bazen de daha küçük uçaklarda yolcuların oturma yerlerini yeniden düzenleyip düzenlememeleri gerektiğini öğrenmelerine yardımcı oluyor.

Hosteslerin gizli sırrı ortaya çıktı. Hostesler ellerini neden arkada tutar? Sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız - Resim : 2

Peki, eller neden arkada duruyor? Bu işi göstere göstere yapamazlar mı?

Metodolojiler havayolundan havayoluna ve kişiden kişiye farklılık gösterse de uçuş görevlileri dikkatleri kendilerine veya işlerine çekmek istemiyor. Ayrıca bu duruşun profesyonel ve otoriter bir görünüme sahip olduğuna inanıyorlar. Bir nevi yolcuların emin olduklarına dair güvence vermelerine yardımcı oluyor da diyebiliriz.

Tüm bunların yanında ellerin arkada olması diğer görevlilerin uçakta daha rahat hareket etmesine de olanak tanıyor. Bu şekilde durduklarında yolcuların bagajını yerleştirme, yer gösterme ya da ellerini kullanmayı gerektiren herhangi bir işi olan görevliye engel olmuyorlar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin