Uçağa binecekler dikkat: Bomba gibi saklanan o sır açıklandı! Bilet alırken bu koltuğu seçin. Uçaklardaki en güvenli koltuk ortaya çıktı! Bu koltuğa oturmak hayatınızı kurtarabilir!

Uçağa binip seyahat etmek hem konforlu hem kısa sürse de aklımızdaki komplo teorilerine asla engel olamıyoruz. Ya bir kaza olsa, bir anda uçağın motoru bozulsa... Ölüm kalım düşüncelerinden siz kurtaracak bir geçek sonunda ortaya çıktı. Uçak bileti alırken bu koltuğu seçerseniz belki de kendi hayatınızı garantilemiş olursunuz. İşte sır gibi saklanan o gerçek.

Google Haberlere Abone ol
Uçağa binecekler dikkat: Bomba gibi saklanan o sır açıklandı! Bilet alırken bu koltuğu seçin. Uçaklardaki en güvenli koltuk ortaya çıktı! Bu koltuğa oturmak hayatınızı kurtarabilir!

Uçak en konforlu seyahat araçlarından biri olsa da ölüm riski taşıyor. 

Havadayken aklımıza gelen türlü senaryolar bizi rahat bırakmıyor.

Uçak kazalarına olan ilgimiz, neden olduklarını veya tekrar olma ihtimalinin ne olduğunu anlamak istememizde yatıyor olabilir. Ve belki de bu kötü bir şey değil; endişemiz, bu trajik olayların kapsamlı bir şekilde araştırılmasını sağlıyor ve bu da hava yolculuğunu güvende tutmaya yardımcı oluyor.

Bunlardan kaçmanın bir yolu olduğunu söylesek.. Bomba gibi bir gerçek ortaya çıktı. Uçaklarda en güvenilir koltuğu öğrenidğinizde içiniz daha edecek uçuşlarınız daha kolay geçecek. 

CNN International'da yer alan habere göre, bir uçuş rezervasyonu yaparken, acil bir durumda hangi koltuğun sizi en çok koruyacağını hiç düşündünüz mü? Muhtemelen hayır.

Çoğu insan, konfor veya tuvaletlere kolay erişimlere gibi kolaylık sağlamak için koltuk rezervasyonu yapar. Sık sık el ilanları (bu yazar dahil) koltuklarını öne mümkün olduğunca yakın bir yerde rezerve edebilir, böylece daha hızlı inebilirler.

Son sıradaki orta koltuklardan birini alma umuduyla nadiren bir uçuş rezervasyonu yapıyoruz. 

TAHMİN EDİN HANGİ KOLTUK?

Bu koltuklar istatistiksel olarak bir uçaktaki en güvenli koltuklardır. 

Kazaların doğası gereği standartlara uymadığını hatırlamakta fayda var. Iowa, Sioux City'deki 1989 United Flight 232 kazasında, gemideki 184 kişiden 269'ü kazadan kurtuldu. Hayatta kalanların çoğu birinci sınıfın arkasında, uçağın önüne doğru oturuyordu.

Bununla birlikte, 35 yıllık uçak kazası verilerine bakan bir TIME araştırması, bir uçağın orta arka koltuklarının en düşük ölüm oranına sahip olduğunu buldu.

Orta koridor koltukları için %28 ile karşılaştırıldığında% 44.

Bu mantıksal olarak da mantıklı. Bir çıkış sırasının yanında oturmak, acil bir durumda size her zaman en hızlı çıkışı sağlayacaktır, ancak o tarafta yangın yoktur. Ancak bir uçağın kanatları yakıt depolar, bu nedenle orta çıkış sıralarını en güvenli sıra seçeneği olarak diskalifiye eder.

Aynı zamanda, öne daha yakın olmak, arkadakilerden önce etkileneceğiniz anlamına gelir ve bu da bizi son çıkış sırasına bırakır. Orta koltukların neden pencere veya koridor koltuklarından daha güvenli olduğuna gelince, tahmin edeceğiniz üzere yanınızdaki insanlar sizi korur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin