Hilafet çağrısında bulunmuştu. Kocaeli'nde yaşayan kasap gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı

Kocaeli'nde "hilafet" çağrısında bulunan bir kasap gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hilafet çağrısında bulunmuştu. Kocaeli'nde yaşayan kasap gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı

İzmit'te kasaplık yapan Orçun M., 29 Ekim günü sosyal medya paylaşımında "Hilafet geri gelmeli. 100'üncü yılı kutlanacak batıl sistem, benim için hiçbir anlam ve değer ifade etmiyor. Allah’ın sözünün üstüne söz söyleyen tüm sistem ve liderleri reddediyorum" diye paylaşımda bulundu.

Orçun M., şikayet üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, Orçun M.'nin daha önce de oğlunu ısıran köpeği öldürdüğünü anlattığı bir video paylaşımı sebebiyle "Hayvanı kasten öldürme" suçundan Kocaeli 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı öğrenildi.

HİLAFET NEDİR?

Hilafet, İslam'ın erken dönemlerinde, İslam topluluğunun (ümmet) dini ve siyasi liderliğini üstlenen bir kurumun adıdır. Hilafet, "halife" olarak adlandırılan kişi tarafından yönetilir. Halife, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in vefatından sonra, Müslüman topluluğun lideri olarak seçilirdi. Halife, hem dini hem de siyasi otoriteyi temsil ederdi.

İlk dört halife, "Rashidun Halifeleri" olarak bilinir ve İslam topluluğunun erken döneminde İslam'ın hızla yayılmasına liderlik ettiler. Bu dönemdeki halifeler, dini liderliklerinin yanı sıra fetihlerin yönetimini ve İslam topluluğunun iç işlerini düzenledi.

 

Kaynak: DHA
Etiketler İzmit hilafet kasap
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin