Herkes onu Barış Manço olarak tanıdı... Oğlu isminin sırrını açıkladı!

Barış Manço 23. ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anılıyor. 1 Şubat 1999'da hayata gözlerini yuman Barış Manço’yu, günümüzde de hala büyük-küçük herkes dinliyor. Öte yandan; Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço bir söyleşi sırasında babasının gerçek ismini açıklamıştı. İşte hepimizin Barış Manço olarak tanıdığı sanatçının hayatının şaşırtıcı gerçekleri...

Google Haberlere Abone ol
Herkes onu Barış Manço olarak tanıdı... Oğlu isminin sırrını açıkladı!

Doğukan Manço, YouTube'da "Barış Manço'nun asıl ismi" başlıklı bir video yayınlamış, babasının aslında birden fazla ismi olduğunu söylemişti.

Herkes onu Barış Manço olarak tanıdı... Oğlu isminin sırrını açıkladı!

"II. Dünya Savaşı sırasında amcam dünyaya geliyor, gündeme yönelik olarak 'Savaş' ismi konuluyor. Yıllar sonra insanlar artık barış özlemiyle savaşın bitmesini beklerken babam doğuyor. Babamın ilk ismi 'Mehmet', dedesi Mehmet Abdi Manço'dan geliyor. Halam İnci Manço'dan dinlediğim kadarıyla; 1942'de kuzenleri Yusuf Ulcay vefat etmiş, 1943'te babam doğmuş."

"Onu da anmak üzere babamın ismine 'Yusuf' eklenmiş. Bu kadarla da kalmamış. 5.5 kiloya yakın doğduğu için hastanede hemşireler 'Bunun adı Tosun olsun' demişler. Ve ismi kayıtlara 'Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço' olarak geçmiş."

Herkes onu Barış Manço olarak tanıdı... Oğlu isminin sırrını açıkladı! - Resim : 2

"1954'te ortaokula geçiş sınavına girerken nüfus müdürlüğüne gidip 'Tosun Yusuf' ismini çıkartmışlar." 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin