Hem hafif hem de lezzetli: Brownie tadında ıslak kurabiye tarifinin müptelası olacaksınız. Kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır?

Farklı tatlı tarifi arayışı içerisinde olanlar için harika bir tarifle geldik. Hem hafif hem de pratik olan bu kakaolu ıslak kurabiyeyi çok seveceksiniz. İşte lezzetiyle büyülen o enfes tatlı için gereken malzemeler...

Hem hafif hem de lezzetli: Brownie tadında ıslak kurabiye tarifinin müptelası olacaksınız. Kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

Şerbeti için;

2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker

Üzeri için;
Hindistan cevizi
Toz fıstık

Yapılışı;

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayarak başlayacağız. Tatlının şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine 2 çay bardağı su ve 2 çay bardağı toz şekeri alalım. 

Karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve kaynama noktasına kadar ısıtmaya başlayalım. 1-2 dakika kaynadıktan sonra soğuması için şerbeti bir kenarda bekletelim.

Kurabiyenin hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz. Uygun bir yoğurma kabının içerisine  yarım paket margarin veya tereyağı, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı kakaoyu yoğurma kabına alarak elimizle biraz karıştıralım.

Akabinde unu yavaş yavaş ilave etmeye başlarken yoğurma sürecini tamamlayalım. Unu kontrollü ilave etmeyi kesinlikle ihmal etmeyelim. 

Hamuru hazırladıktan sonra dilediğimiz büyüklükte hazırlayalım ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine alalım. 

Kakaolu kurabiyelerimizi önceden 180 derece ısıttığımız fırında 20 dakika pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda kurabiyeleri başka bir kabın içerisine alalım ve soğuyan şerbeti kurabiyelerin üzerine aktaralım.

Kurabiyeler şerbeti çektikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin