Helikopterler havada çarpıştı. Yangına müdahale ediyorlardı. Biri iniş yapabildi diğeri ise düştü: 3 kişi hayatını kaybetti

California'da süren orman yangınlarına müdahaleler devam ederken korkunç bir olay yaşandı. Yangına müdahale eden 2 helikopter havada çarpıştı. Helikopterlerden biri kaza sonrası iniş yapabilirken diğeri ise düştü; kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Helikopterler havada çarpıştı. Yangına müdahale ediyorlardı. Biri iniş yapabildi diğeri ise düştü: 3 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin California eyaletinin güneyindeki Riverside County bölgesinde süren orman yangınlarına müdahale eden 2 helikopterin havada çarpışması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

California Orman ve Yangından Koruma Departmanı (Cal Fire) Güney Bölgesi Müdürü David Fulcher, düzenlediği basın toplantısında, Riverside County'de orman yangınlarıyla mücadele kapsamında görev yapan 2 helikopterin havada çarpıştığını açıkladı.

KAZA ARAŞTIRILIYOR

Fulcher, bir helikopterin başarıyla iniş yaptığını, diğer helikopterin düştüğünü ve içindeki pilot ile 2 Cal Fire görevlisinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kazanın, yaklaşık 1,6 hektarlık alana yayılan bir yangına sebep olduğu ve bu yangının söndürüldüğü, Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulunun (NTSB) kazayı araştırdığı kaydedildi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin