HDP'nin EYT önergesi bir kez daha reddedildi

HDP, 5 Kasım’da gerçekleşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde de EYT’lilerin emekli olmaları için önerge sunmuş, sunulan önergeye AKP ve MHP’li milletvekilleri ret oyu verilmişti. HDP'nin aynı önergesi dün yine reddedildi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'nin EYT önergesi bir kez daha reddedildi

HDP’nin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) önergesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ‘bir kez daha’ reddedildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın dünkü 2022 bütçe görüşmelerinde tüm EYT'lilerin emekli olmaları için önerge verdi.

Paylan komisyonda önergeyle ilgili yaptığı yaptığı konuşmada “Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca yurttaşımız emekli olmayı bekliyor. Emeklilikte yaşa takılanların talebini duymak zorundayız. Bütçeden yandaşlara aktarılan kaynakları keserek, tüm emeklilikte yaşa takılanları emekli edebiliriz” dedi. Fakat önerge AKP-MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 

İkinci ret 

HDP, 5 Kasım’da gerçekleşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde de EYT’lilerin emekli olmaları için önerge sunmuş, sunulan önergeye yine AKP ve MHP’li milletvekilleri ret oyu verilmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yine EYT’lilerle ilgili daha önce ‘yaş şartı yerine gelmeden emekli olunamayacağını’ söylemişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, Bakanlığın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmadığını söylemişti. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin