HDP'den istifa etmesi için baskı yapıldığını söylemişti: AK Parti'ye katıldı. Mehmet Carti AK Parti'ye katıldı rozetini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu taktı

Mardin merkez Artuklu ilçesinde 2019'da düzenlenen seçimlerde HDP'den meclis üyesi seçilen Mehmet Carti partiden istifasını vermişti. İstifasının ardından AK Parti'ye katılan Carti, "Ben istifa ettikten sonra onlar parti ile ilişiğimin kesildiğine dair açıklama yaptılar. Ben o zaman çıkıp açıklama yapmadım. Benim meclis üyeliğimden istifa etmem için baskı yaptılar" dedi. Carti'nin rozetini Süleyman Soylu taktı.

Google Haberlere Abone ol
HDP'den istifa etmesi için baskı yapıldığını söylemişti: AK Parti'ye katıldı. Mehmet Carti AK Parti'ye katıldı rozetini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu taktı

Mardin merkez Artuklu ilçesinde 2019'da düzenlenen seçimlerde HDP'den meclis üyesi seçilen Mehmet Carti AK Parti'ye geçti. Cartı için Artuklu Belediyesinde mini bir tören düzenlendi. Törende Cartı'nın rozetini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu taktı.

Sabah Gazetesi'nden Nezir Güneş'in haberine göre,  31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde Mardin'in Artuklu ilçesinde HDP'den meclis üyesi seçilen Mehmet Carti, 2020 yılının Eylül ayında partiden istifa etmişti.

"İSTİFA ETMEM İÇİN BASKI YAPTILAR"

Soylu'nun tebrik ettiği Mehmet Carti, "HDP'nin Kürtler'i temsil etmediğini gördüm. Ben istifa ettikten sonra onlar parti ile ilişiğimin kesildiğine dair açıklama yaptılar. Ben o zaman çıkıp açıklama yapmadım. Benim meclis üyeliğimden istifa etmem için baskı yaptılar. İstifa etseydim yedekteki HDP'li yerime gelecekti. O gelmesin diye istifa etmedim" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin