Hazine Bakanı Nebati: İstihdamda rekor kırıldı. Çarklar dönüyor, işler iyi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Öncü göstergeler büyümenin 2022'nin ilk çeyreğinde yıllık olarak yüzde 6-7 oranında gerçekleşeceğine işaret ediyor. Çarklar dönüyor, işler iyi." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hazine Bakanı Nebati: İstihdamda rekor kırıldı. Çarklar dönüyor, işler iyi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) nisan ayı olağan meclis toplantısında konuştu.

Nebati, Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 oranında büyüyeceğini söyledi. İstihdamda rekor kırıldığını, işsizlik oranının düştüğünü belirten Nebati "Çarklar dönüyor, işler iyi" dedi. Enflasyonu da yeneceklerini aktaran Bakan Nebati, fiyatları sebepsiz yere artıranlara acımayacaklarının altını çizdi.

Olumsuzluklar karşısında kaynakların etkin ve çözüm odaklı bir yaklaşımla kullanıldığını belirten Nebati, "Sanayicilerin ve vatandaşların maruz kaldıkları maliyetleri önemli ölçüde sübvanse ettik." dedi.

Bakan Nebati "İhracatçılara ve turizm sektörüne uygun faizli, uzun vadeli TL cinsinden kredi imkanı sunuyoruz. Yaşanan yüksek enflasyona rağmen kullandırdığımız oranlar çok makul. TL'ye güven duymayı hedefleyen bir anlayışın ürünü. Bu çerçevede, 100 milyar lirası ihracatçılara, 50 milyar lirası ise turizmcilere olmak üzere toplamda 150 milyar liralık uzun vadeli ve düşük faizli kredi imkanı sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin