Haydar Dümen'e silahlı saldırı!

Haydar Dümen'i 2010 yılında Taksim'deki muayenesinde öldürmek istediği sırada yakalanan Hüseyin Aslan'ın yargılandığı dava karara bağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Haydar Dümen'e silahlı saldırı!

Türkiye'nin en ünlü seks uzmanı 82 yaşındaki doktor Haydar Dümen'i 29 Mart 2010'da Taksim'deki muayenesinde öldürmek istediği sırada yakalandığı ileri sürülen 27 yaşındaki Mardin Midyatlı Hüseyin Aslan, nitelikli yağma, hırsızlık ve ateşli silahlar kanuna muhalefet suçlarından da daha önce sabıkası bulunan ve İstanbul'da 3 yıl tekstil atölyesi işlettiği öğrenilen Hüseyin Aslan'ın 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, iş yeri dokunulmazlığının ihlali, tehdit ve ateşli silahlar kanuna muhalefet' suçlarından 13.5 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı. 



İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya Haydar Dümen ve sanık Hüseyin Aslan'ın avukatları katıldı. Sanık Hüseyin Aslan'ın avukatı müvekkilinin psikolojik sorunları nedeniyle Haydar Dümen'den randevu alarak muayenehanesine gittiğini belirterek, "Haydar Dümen yanından geçmesine rağmen bir olay olmamıştır. Öldürme gibi bir eylemi olsaydı muayene odasında yapabilirdi. Olay muayenede bulunan görevli ile muayene ücreti yüzünden inatlaşma ve tartışma sonucu çıkmıştır" dedi.



Mahkeme sanık Hüseyin Aslan'ı olay günü yakalarken yaraladığı iddiasıyla yargılanan Türker Şafak'ın kasten yaralama eylemini yasal savunma sınırları içinde defetmek zorunluluğu ile işlediği gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.



Sanık Hüseyin Aslan'ın kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılması istemiyle dava açıldığını belirten mahkeme Aslan'ın eyleminin tehdit suçu kapsamında kaldığını belirterek, işyeri dokunulmazlığı, ateşli silahlar kanuna muhalefet ve tehdit suçlarından toplam 5 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. Mahkeme Aslan'ın suçunu hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevirerek erteledi.



OLAYIN GEÇMİŞİ



Hüseyin Aslan 29 Mart 2010'da randevu olarak Haydar Dümen'in muayenesine gitdip, Dümen'e “Almanya'dan bin lira gönderdiler. Mustafa Erdoğan'ın karısını ve kız kardeşini taciz etmişin. Seni öldürmeye geldim” demiş ve silahını belinden çıkararak odasına girmek üzere olan Dümen'e doğrultmuştu. Çalışanların yardımıyla Aslan'ın elinden silah alınarak etkisiz hale getilmesinina ardından polise teslim edilmişti. (Ajanslar)


Etiketler haydar dümen taksim
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin