Hatay'da endişe yaratan patlama

Depremin ağır yıkım yaşattığı Hatay'da taş ocağında dinamit patlatıldı! Vatandaşların tepkisi sert oldu

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da endişe yaratan patlama

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin en büyük yıkımı yaşattığı Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir taş ocağında dinamit patlatılması vatandaşlarda büyük paniğe neden oldu. Birçok hasarlı ve ağır hasarlı binanın olduğu ilçede taş ocağında dinamitle patlatma tepkilere neden olurken, konuyla ilgili maden şirketinden de açıklama geldi.

Hatay İskenderun ilçesinde bugün öğlen saatlerinde bir maden şirketi taş ocağında dinamitle patlatma gerçekleştirdi. İlçede, 6 Şubat depremini yaşayan halk, patlama nedeniyle korkulu anlar yaşadı.

TAŞ OCAĞINDA DİNAMİTLE PATLATMA

Yaşanan 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay'ın İskenderun ilçesinde çok sayıda bina hasarlı veya ağır hasarlı durumda. Hatay'ın İskenderun ilçesi Modernevler Mahallesi Yarıkkaya mevkiinde bulunan taş ocağında, dün öğlen saatlerinde dinamitle patlatma yapıldı.

İLÇE SAKİNLERİNDEN BÜYÜK TEPKİ

Şiddetli patlama nedeniyle ilçede yaşayanlar yeni bir deprem olduğunu düşünerek korku dolu anlar yaşadı. İlçede birçok binanın yaşanan deprem nedeniyle ağır hasarlı olduğunu ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten ilçe sakinleri, dinamitle patlatma yapılmasına tepki gösterdi.

"HASARLI BİNALAR VARKEN YAPILACAK İŞ Mİ?"

İlçe sakinleri, "Bizler zaten 6 Şubat'ta bir deprem yaşadık. Halen üzerimizden o korkuyu atlatmış değiliz. Korku içerisinde yaşıyoruz. İlçede çok sayıda ağır hasarlı binamız var. En ufak bir sallantıda yıkılacak durumda olan binalar var. Buna rağmen bölgeye çok yakın bir taş ocağında dinamit patlatılması doğru değil. Hasarlı binalar varken bu yapılacak iş mi? Bu şirketlere müdahale edilmeli. Depremi atlatan vatandaşlar bu patlatmalar nedeniyle yıkılacak binaların altında kalma tehlikesi var. Yetkililerin acil müdahale etmesi lazım" şeklinde tepki gösterdi.

"TAŞ TALEBİ ÜZERİNE PATLATMA YAPMAK DURUMUNDA KALDIK"

Maden şirketinin sahibi yaşanan olay sonrası bir açıklama yaparak verdikleri rahatsızlık nedeniyle özür diledi. Şirket sahibi Berktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben de bu halkın çocuğuyum, ben de depremzedeyim. Konteyner sahalarına, evlerin önlerine kaymakamlığımız ve İskenderun Belediyesi bizden malzeme talep etti. Elimizde malzeme bulunmamasından dolayı valilik, kaymakamlık ve jandarma personelinin bilgisi dahilinde patlatma yaptık. Halkımız patlatmadan kaynaklı rahatsızlık duydu. Kusura bakmasınlar. Eğer biz bu patlatmaları yapmazsak, İskenderun'da deniz kumundan yapılmış tüm evler, tüm yerleşim yerleri 06 şubattaki deprem dolayısıyla yıkıldılar. Deniz kumunun sağlam olmadığından. Bizim gibi taş ocakları çalışmak zorunda. Herkes sağlam evlerde oturmalı yıkılmamalı. Biz bunun için çaba gösteriyoruz. Halkımızdan anlayış bekliyoruz. Elimizden geldiğince devletimize milletimize yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin