Hatay'da dün orman yangınları çıkmıştı. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı yangınların kontrol altına alındığını duyurdu

Hatay'ın Belen ilçesinde dün başlayan orman yangını söndürmek için sabahın ilk saatleriyle havadan müdahale tekrardan başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan iki kişiden birinin tutuklandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da dün orman yangınları çıkmıştı.  Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı yangınların kontrol altına  alındığını duyurdu

Hatay'ın Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 21 helikopter, 9 uçak, 59 arazöz, 500 personel sevk edildi. Yangına müdahalede bulunan ekiplere askeri helikopterler de destek verdi.

Havanın kararmasıyla, havadan müdahale son bulurken gece boyunca karadan ekiplerin çalışması devam etti. Günün aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale tekrardan başladı.

Müftüler ve Güzelyayla mahalleleri tedbir amacıyla tahliye edildi.

Yangının yol açtığı duman, yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Antakya ilçesinde de gökyüzünü kapladı.

 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hatay Belen'deki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Hali hazırda sadece şu anda buranın devam ettiğini söylemek isterdim ancak bugün de maalesef 6 yeni yangın meydana geldi. Bunlar Adana Karaisalı, Mersin Mezitli, Çanakkale Ayvacık, Muğla Datça, Tekirdağ Malkara ve Balıkesir Sındırgı. Bunlardan ilk saydığım Adana Karaisalı, Mersin Mezitli, Çanakkale Ayvacık ve Muğla Datça her zaman olduğu gibi çok hızlı bir müdahaleyle hamdolsun kontrol altına alındı. Şu anda Tekirdağ Malkara ve Balıkesir Sındırgı da devam ediyor."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan iki kişiden birinin tutuklandığını açıkladı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin