Hatay Valisi'nden Hakan Albayrak'ın iddialarına sert yanıt!

A Haber'e konuşan gazeteci Hakan Albayrak'ın, Reyhanlı'daki iddialarına karşı Hatay Valiliği'nden sert bir açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay Valisi'nden Hakan Albayrak'ın iddialarına sert yanıt!

Gazeteci Hakan Albayrak'ın Hatay Reyhanlı'daki gözlemleri ve duyumlarını paylaşmasıyla başlayan tartışmaya Hatay Valiliği de dahil oldu. İlçede yaşayan Suriyeli mültecilerin linç edildiğini, kafaları taş ile ezilerek öldürülen mülteciler olduğunu, Alevi doktorların mültecileri Sünni diye tedavi etmediğini iddia eden Albayrak, Reyhanlı haberlerini ters düz edecek açıklamalarda bulunmuştu.



Hatay Valiliği internet sitesinde, 'Reyhanlı'da birçok kişinin kafasının taşla ezildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı' belirtildi. Adli tıp raporlarında, bu eylemin gerçekleştiğine dair hiçbir ifadenin yer almadığı kaydedildi.



Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"15 Mayıs 2013 Çarşamba günü bazı internet haber sitelerinde, Reyhanlı İlçemizde yaşanan olaylarla ilgili olarak gündeme getirilen iddialar üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü ilimiz Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen patlamalar sonrasında hayatını kaybedenlerin tamamı, olay yerinden alınarak hastanelere nakledilmiştir. Olayın yaşandığı yerin dışındaki herhangi bir bölgeden ölü ya da yaralı herhangi bir kimse sağlık kuruluşlarına nakledilmemiştir. Adli tıp raporları ve hastanelerdeki tutanaklar da bunu doğrulamaktadır. Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi, patlamanın haricinde kafası taşla ezilerek veya farklı bir şekilde hayatını kaybeden herhangi bir kişi olduğuna dair intikal eden bir resmi belge bulunmamaktadır. İddia konusu tüm yönleri ile araştırılmaktadır."



Medyatava haberi böyle vermişti.



 © MEDYATAVA-


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin