Hastane saldırısında yüzlerce Filistinli can verdi. Arap Birliği 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu

Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırı sonrası yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti. Bombalı saldırı sonrası Arap Birliği 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Hastane saldırısında yüzlerce Filistinli can verdi. Arap Birliği 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu

Arap Birliği, İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği bombalı saldırı nedeniyle bayrağın yarıya indirilerek 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Mısır yerel medyasında yer alan haberlere göre Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Hüssam Zeki, kuruma ait bayrağın yarıya indirilmesini istedi. Söz konusu "3 günlük yas" kararının ise İsrail’in yüzlerce sivilin ölümüyle sonuçlanan Gazze Şeridi’ndeki hastaneye yaptığı saldırı nedeniyle alındığı bilgisine yer verildi.

SOSYAL MEDYADA AÇIKLAMA YAPILDI

Öte yandan Hastane saldırısına ilişkin El-Ezher Kurumu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Arap ve İslam ümmetinin ABD-Avrupa’ya olan itimadını gözden geçirmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

"İslam aleminin vicdanını, duygularını ve hissini kaybetmiş bir düşmanla (İsrail) karşı karşıya kalan Filistin'in ve mazlum halkının arkasında durması" gerektiği belirtilen açıklamada, "Allah masum şehitlerimize rahmet eylesin." ifadesine yer verildi.

İRAN DA YAS İLAN ETTİ

İran, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Baptist Hastanesi'ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlenen ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısı nedeniyle ülkede 18 Ekim’de 1 günlük genel yas ilan edildiğini duyurdu. İran yayımladığı bildiride, uluslararası toplum ve diğer ülkelerin saldırıyı kınanmaları gerektiği belirtilerek, “Özellikle İslam ülkeleri savaş suçu ve soykırım olan bu saldırıyı şiddetle kınamalı ve bu rejim ile tüm ilişkilerini keserek Siyonist rejimin büyükelçilerini ülkelerinden kovmalıdırlar” ifadeleri kullanıldı.

SURİYE'DE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Suriye Başbakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Saldırı sonucu hayatını kaybeden masum kurbanlar için 18.10.23 tarihinden başlamak üzere üç gün süreyle resmi yas ilan edildi. Ve bu süre boyunca Suriye Arap Cumhuriyeti'nin tüm bölgelerinde ve yurtdışındaki tüm büyükelçilik ve diplomatik kurumlarda bayraklar yarıya indirilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin