Hastane saldırısı ile ilgili İsrail ses kaydı yayınladı. İsrail'den flaş iddia: Ses kaydına göre hastaneye düşen bomba orduya ait değilmiş

Dün gece Gazze'de bulunan hastane İsrail tarafından bombalandı. Katliam gibi olayda 500'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Dünyayı ayağa kaldıran saldırı sonrası İsrail'den "Biz vurmadık" açıklaması gelmişti. İsrail devleti resmi sosyal medya hesabından bir ses kaydı yayınladı. Hamas üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kaydına göre hastaneyi vuran bomba İslami Cihat'a ait.

Hastane saldırısı ile ilgili İsrail ses kaydı yayınladı. İsrail'den flaş iddia: Ses kaydına göre hastaneye düşen bomba orduya ait değilmiş

Dün gece Gazze'de bulunan hastane İsrail tarafından bombalandı. Katliam gibi olayda 500'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Dünyayı ayağa kaldıran saldırı sonrası İsrail'den "Biz vurmadık" açıklaması gelmişti. İsrail, sosyal medya hesabından bir ses kaydı yayınladı. Hamas üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kaydına göre hastaneyi vuran bomba İslami Cihat'a ait.

Gazze'de insanlık tarihinin en büyük savaş suçlarından biri gerçekleşti. İsrail güçleri Gazze'de bulunan  El-Ahli Arap Hastanesi'ni vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre insanlık dışı saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının 1000'e yükselebileceği konuşuluyor.

SES KAYDI YAYINLADILAR

Saldırının ardından dünyadan İsrail'e sert tepkiler geldi. İsrail ise söz konusu saldırıyı İsrail Ordusu'nun yapmadığını iddia etti ve Hamas'ı suçladı. İsrail bugün saat 10.35'te ise devletin resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir ses kaydı yayınladı. 

Hasam üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki ifadelere göre hastaneyi vuran bomba İslami Cihat'a ait. İsrail'in Hamas üyelerine ait olduğunu iddia ettiği video "Hamaslı teröristler kendi sesleriyle: Hamas görevlilerinin 17 Ekim 2023'te El Ahli Baptist Hastanesi'ne başarısız İslami Cihat roketi fırlatmasını tartışırken yaptıkları konuşmayı dinleyin" notuyla paylaşıldı.

İşte İsrail tarafından yapılan paylaşım:

 

NETANYAHU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Saldırıdan sonra açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin analizi, Gazze'den teröristler tarafından roketlerin ateşlendiği ve bu roketlerin hastanenin çok yakından geçtiğini gösteriyor. Elimizde birçok kaynaktan gelen istihbarat, hastaneyi vuran başarısız roket fırlatmasından İslami Cihad'ın sorumlu olduğunu gösteriyor” dedi. Netanyahu, daha sonra paylaştığı mesajda da “Bütün dünya şunu bilmeli: Gazze’deki hastaneye saldıranlar İsrail Silahlı Kuvvetleri değil, Gazze’deki barbar teröristlerdi. Çocuklarımızı hunharca katledenler, kendi çocuklarını da katlediyor” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin