Hasan Cemal'den sert çıkış: İhaleyi kapana, bonus olarak da gazete ve televizyon!

Hasan Cemal bugün yayınladığı yazısında Akşam Gazetesi'nin satışı hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Hasan Cemal'den sert çıkış: İhaleyi kapana, bonus olarak da gazete ve televizyon!

T24'de yazan Hasan Cemal bugün yazdığı 'İhaleyi kapana, bonus olarak da gazete ve televizyon' başlıklı yazısında, "İhaleyi alana bonus olarak gazete ve televizyon kanalı verilmesine son örnekler Akşam gazetesiyle SkyTürk360 oldu" dedi.



Cemal yazısında Ciner Grubu ve Doğuş Grubu için şu ifadelere yer verdi; "Devletle iş yapma konusunda şanslı olan ve Erdoğan’la uyumlu yayınlar yapan Ciner Grubu da Show TV’yi aldı. Doğuş Grubu da iktidarla uyumu yakaladı."



Hasan Cemal'in yazısı şöyle:



İhaleler dahil iktidar tarafından kullanılan manivelalarla, Erdoğan’ın seçimleri öncesinde öyle bir medya düzeni dizayn ediliyor ki, ana akımda tek sesli bir tekelcilik büyüdükçe büyüyor. Sadece medya değil, onlarla birlikte ne yazık ki demokrasi de kuşatılıyor.



Demokrasiye aykırı bir ‘medya düzeni’ne karşı çıkanlar, “Erdoğan’ı yıkmayı amaçlayan ve uluslararası kökleri de olan komplonun ajanları” gibi gösteriliyor. Ama demokrasi mücadelesi durmaz. Türkiye gibi bir ülkede demokrasiyi yemeye kimsenin gücü yetmez.



Acı olan, kendileri de bir dönem itibarsızlaştırma kampanyalarına hedef olanların, bugün aynı karalama yöntemlerine itibar etmeleridir. İktidar destekçisi medyada çalışan ve şüphesiz ki bu gerçeğin farkında olan meslektaşlarımın sessizliklerini yadırgıyorum.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin