Haluk Levent dünyanın en etkili 100 ismi arasına girdi ama ödülü reddetti! İşte Time dergisinin Haluk Levent'i isyan ettiren o sözleri...

Daha önce pek çok toplumsal olayda da olduğu gibi Kahramanmaraş depreminin ardından depremin yaralarını sarmak için hızla harekete geçen AHBAP derneğinin kurucusu, sanatçı Haluk Levent dünyanın en etkili 100 ismi arasına girdi. Ancak ünlü sanatçı derginin Türkiye devleti için kullandığı sözleri haksız bulduğunu vurgulayarak ödülü reddettiğini ve ABD'ye gitmeyeceğini açıkladı. İşte Haluk Levent'in tepki gösterdiği o ifadeler...

Google Haberlere Abone ol
Haluk Levent dünyanın en etkili 100 ismi arasına girdi ama ödülü reddetti! İşte Time dergisinin Haluk Levent'i isyan ettiren o sözleri...

Daha önce pek çok toplumsal olayda da olduğu gibi Kahramanmaraş depreminin ardından depremin yaralarını sarmak için hızla harekete geçen AHBAP derneğinin kurucusu, sanatçı Haluk Levent dünyanın en etkili 100 ismi arasına girdi.

Aralarında ABD Başkanı Biden, Elon Musk, Beyonce, Messi, Bella Hadid gibi isimlerin yer aldığı Time Dergisi'nin yaptığı sıralamaya giren Haluk Levent, ödülü almayı ise reddetti.

Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Time Dergisi'nden yer alan ifadelere tepki gösterdi ve ödülü almaya ABD'ye gitmeyeceğini açıkladı.

İşte Haluk Levent'in tepki gösterdiği o ifadeler:

“Haluk Levent ismi de umudun, dakikaların ölümle yaşam arasındaki fark anlamına geldiği ve Türk hükümetinin son derece beceriksiz olduğunu kanıtladığı felaketin ardından Ahbap, sahada hayat kurtarmak için çalışmaya başladı bile.”

ÖDÜLÜ REDDEDİYORUM

Türkiye devletine ilişkin kulannılan sözleri kabul etmediğini belirten ünlü sanatçı, şu açıklamayı yaptı:

"Ama içerik beni üzdü. Referans olan kişi,Türkiye Cumhuriyeti devletinin benim çalışmalarım üzerinden eleştirilmesi kabul edeceğim bir husus değil. 

Bu sebeple ödülü reddediyorum ve Amerika’ya gitmeme kararı aldım.

Deprem sürecinde tüm devlet kurumları ,hükümet ,tüm muhalefet , belediyeler ve 18 bin STK yani tüm ülke tek yürek olup herkes elinden geleni yapıyorken bu tartışmaların içine girmeme kararı aldım. Bilginize."

Depremin ilk günlerinden itibaren bölgede yaptığı çalışmalarla depremzede vatandaşların yanında olan Haluk Levent, hem yardım kampanyalarıyla hem de bireysel çabalarıyla bölgedeki ihtiyaçları gidermeye çalıştı.

1150 EV İNŞA EDECEK

Haluk Levent geçtiğimiz günlerde Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’e yapacakları ev projelerinin detaylarını paylaştı. İlk etapta 1150 adet ev inşa edileceğini açıklayan Levent, evlerin altı ayda teslim edileceğini duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Levent, “Bağışlar geldiğinden bu yana deprem bölgesi için 1 milyar TL’nin üstünde kullanım yaptık.

Kalan paranın çok büyük bir bölümünü ise deprem konutları için harcamaya karar verdik. Depreme tam dayanıklı çelik konstrüksiyon evler. 2 katlı olacak şekilde. 83 metrekare. Ailede engelli çocuğu olan ve evi yıkılan vatandaşlarımıza ev yapıp ücretsiz vereceğiz. İlk etapta 1150 ev. Adıyaman, Hatay, Maraş, Malatya ve Antep’te 2+1 çelik konstrüksiyon ev inşaatlarına başlıyoruz” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin