Halk Gazete'nin başındaki isim belli oldu. Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu açıkladı: Kaptan köşkü Aykut Küçükkaya'ya emanet

Halk TV'nin çıkaracağı gazete ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kanalın sahibi yeni çıkaracakları gazetenin ete kemiğe büründüğünü belirterek, gazetenin başındaki ismi açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Halk Gazete'nin başındaki isim belli oldu. Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu açıkladı: Kaptan köşkü Aykut Küçükkaya'ya emanet

Yükselen dolar kuru ve kağıt fiyatlarının zamlanması ile birlikte yazılı basın sektörü de zor günler geçirirken, Halk TV yeni bir gazete çıkarmak için harekete geçti.

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda şöyle demişti: Tüm susturma çabalarına inat, iktidarın medya tekelini kıracağız. “Yeni dönem”in medyasını inşa ediyoruz. Halk TV ailesi daha da büyüyor. Basılı gazetemizle demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesine daha güçlü omuz vereceğiz. ‘HALK’ın vicdanı olacağız… YAKINDA…

HALK GAZETE ÇIKIYOR, AYKUT KÜÇÜKKAYA GAZETENİN BAŞINDA

Cumhuriyet gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan eski genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya, Cafer Mahiroğlu ile anlaştı ve yeni çıkarılacak olan Halk Gazete'nin Genel Yayın Yönetmeni oldu. 

 

Cumhuriyet gazetesi'nin işten çıkardığı 8 gazeteci nedeniyle yönetime tepki göstererek Genel Yayın Yönetmenliğinden istifa eden Aykut Küçükkaya, Cumhuriyet'ten ayrılanlarla birlikte Le Monde Diplomatique Türkçe gazete çıkarmaya başlamış ve gazetenin genel yayın yönetmeni olmuştu.

Bugün bir paylaşım yapan Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, "Halk TV izleyicilerine çok yakında gazete çıkaracağımızı duyurmuştuk. Ruhunu Abdi İpekçi, Çetin Emeç,Uğur Mumculardan alacak olan gazetemiz ete kemiğe büründü. Kaptan köşkü de İlhan Selçuk'un öğrencisi Aykut Küçükkaya 'ya emanet, Aykut da sizlere ..." dedi.

Halk Gazete'nin başındaki isim belli oldu. Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu açıkladı: Kaptan köşkü Aykut Küçükkaya'ya emanet - Resim : 2

Halk Gazete'nin yayın tarihi de belli oldu. 29 Ekim 2022 tarihinde okuyucusuyla buluşmaya hazırlanan Halk Gazete, ilk etapta 20 bin ile 30 bin arasında bir tiraj hedefliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin