Hakan Günday: Gördüm ki birtakım gazeteciler göçmen çocuklarını tekmeleyebiliyorlarmış

Fransa'nın en prestijli edebiyat ödülü Prix Medicis'i alan Hakan Günday, Medyatava'ya konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Günday: Gördüm ki birtakım gazeteciler göçmen çocuklarını tekmeleyebiliyorlarmış

Fransa’nın saygın roman ödülü Prix Medicis’nin, "2015 En İyi Yabancı Roman Ödülü" genç ve yetenekli Türk yazar Hakan Günday’a verildi. Günday’ın Fransızca’ya "Encore" adıyla çevirilen "Daha" adlı romanı, göçmen ticareti yapan bir kaçakçılık şebekesinin hikayesi üzerinden göçmen ve insanlık dramına değiniyor. Medicis Ödülü daha önce Türkiye’den yalnızca, "Kar" romanıyla Orhan Pamuk’a verilmişti.



Ödülle ilgili Medyatava'ya konuşan Günday, "Aradan 2 yıl geçtikten sonra başka bir dilde yayınlanarak böylesine büyük bir destek ve ilgi görmesi tabii ki sevindirici" dedi.



İşte, Günday'ın açıklamaları:



'Daha', ilk olarak 2013 yılında Türkiye'de yayınlanmış bir kitap. Aradan 2 yıl geçtikten sonra başka bir dilde yayınlanarak böylesine büyük bir destek ve ilgi görmesi tabii ki sevindirici. Ama yeniden o kitap ve içeğiyle ilgili sorular sormanızı, kendinizi sorgulamanızı da sağlayacak bir durum bu. Sorguladığınız zaman da öncelikle 2 yıl önce yazılmış olan kitabın içeriğinde bahsedilen göçmenlik ve göçmenlerin sorunları, ne yazık ki bugün artarak ve şiddetlenerek gündemde. Öncelikle bunu görüyorsunuz. İkincisi ise, o göçmenlere çektirilebilecek bütün acıları sadece hayal ettiğimi düşünüyordum... Ancak bu aradan geçen 2 sene bana gösterdi ki çok yanılmışım. Meğer gerçek hayat, çok çok daha betermiş... Örneğin bütün eziyetleri hayal ettiğimi düşünürken, bu 2 yıl içinde gördüm ki birtakım gazeteciler göçmen çocuklarını tekmeleyebiliyorlarmış. Bir takım atölyelerde sahte can yelekleri üretilip, satılabiliyormuş."



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin