Gülse Birsel'den seçim analizi

Gazeteci, Avrupa Yakası ve Yalan Dünya dizi oyuncularının kime oy verdiklerini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Gülse Birsel'den seçim analizi

Gazeteci, oyuncu ve yazar Gülse Birsel, Nişantası ve Cihangir mahallerinde yaşayan ailelerin hikayesinin anlatıldığı Avrupa Yakası ve Yalan Dünya dizisindeki karakterlerin kimlere oy vermiş olabileceklerini Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde bugün "Nişantaşı ve Cihangir oylarının karakterlere göre dağılımı!" başlığıyla yazdı.



Birsel, "Gazete yönetiminden peçete üzerinde istek yazısı geldi! “Avrupa Yakası ve Yalan Dünya karakterleri kime oy vermişlerdir, yazsana” dediler. Memlekette stres azaldı ya, millete eğlence lazım. " dedi.



Birsel'in tahmin yazısından bazı bölümler;



"Tahsin Sütçüoğlu ve İfo: Tereddütsüz CHP’ye oy verdiler. Tahsin Bey bir ara “Asgari ücret yükselirse dükkânda ne yaparız, esasında istikrar” filan derken, İfo’ya ‘soldan soldan geldiler’ ve konu kapandı. 

Volkan: Sertaç ve Tacettin’le aralarında kavga çıktı. Tacettin. AK Parti’ye oy atmaya giderken, Volkan “HDP’nin barajı geçmesi” diyen Sertaç’a kafa atmaya kalktı ve tepki olarak MHP’yi tercih etti. 

Aslı: Resmi söylem olarak “Barajı aşılmalı” dese de aile geleneğini bozmadı, CHP’den şaşmadı. 

Cem: HDP’ye verdi, nedense Aslı’ya “CHP’ye verdim” dedi.



YALAN DÜNYA'NIN CİHANGİR'İ



Gülse Birsel'den seçim analizi
"Rıza: İnşaat sektöründe olduğundan tedirgindi. Aslı’nın baskılarına rağmen AK Parti’ye oy verdi. Aslı’ya “CHP’ye verdim yav aa” dedi.

Servet Hanım: Tayyip Bey’i pek beğendiği ve başkanlığı hakkı olarak gördüğü için AK Parti’ye attı oyunu. Şu an hayatında ilk kez haber izleyip koalisyon gelişmelerini takip ediyor.

Vasfiye Teyze: Favorisi, okumuş adam olduğu için Davutoğlu’ydu. Tango yapan ve AK Parti’ye oy veren tek insan olarak tarihe geçti. Seçim sonuçlarını görür görmez Ahmet Hoca taaak gözünden düştü. Şimdi kendisini bir yerde yakalayıp “Ay ne çektin be Ahmet! Artık bu saatten sonra, CHP mi olur MHP mi, bulacan birini, döndürecen değirmenini n’apacan? Yoksa bu Kemal, azınlık hükümeti filan yapıp dehleyecek sizi be yavrum, yazık be” demek için fırsat kolluyor. Vasfiye Teyze: Favorisi, okumuş adam olduğu için Davutoğlu’ydu. Tango yapan ve AK Parti’ye oy veren tek insan olarak tarihe geçti. Seçim sonuçlarını görür görmez Ahmet Hoca taaak gözünden düştü. Şimdi kendisini bir yerde yakalayıp “Ay ne çektin be Ahmet! Artık bu saatten sonra, CHP mi olur MHP mi, bulacan birini, döndürecen değirmenini n’apacan? Yoksa bu Kemal, azınlık hükümeti filan yapıp dehleyecek sizi be yavrum, yazık be” demek için fırsat kolluyor."



 





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin