Güç Başar Gülle; "Synthetic Vision sevgi ve hakikat arasında sessiz bir çığlık"

Türk müziği, caz ve klasik batı müziği hakkındaki birikimini çeşitli projelerinde ortaya koyan besteci, müzik teorisyeni ve performans sanatçısı Güç Başar Gülle’nin yeni albümü Synthetic Vision caz severlerle buluştu. Sanatçı yedinci albümü için; "sevgi ve hakikat arasında sessiz bir çığlık" ifadesini kullanıyor.

Güç Başar Gülle; "Synthetic Vision sevgi ve hakikat arasında sessiz bir çığlık"

Güç Başar Gülle’nin yeni albümü "Synthetic Vision” caz severlerle buluştu.

Türk müziği, caz ve klasik batı müziği hakkındaki birikimini çeşitli projelerinde ortaya koyan besteci, müzik teorisyeni ve performans sanatçısı Güç Başar Gülle’nin yedinci albümü “Synthetic Vision” BUBINGA RECORDS etiketiyle yayınlandı.

MIAM stüdyolarında kaydedilen albüm, Güç Başar Gülle prodüktörlüğünde 2 ayda tamamlandı.  Albümün mastering ve mix’i ise Cem Çatık’a ait. Albümdeki tüm beste ve düzenlemeler Güç Başar Gülle’ye ait.  Gitarda Güç Başar Gülle, saksafonda Batu Şallıel, piyanoda Jef Giansily kontrbasta Apostolos Sideris ve davulda Cem Aksel’in yer alıyor.Fotoğraflar ve kapak tasarımı Serra Bilgincan, imzası taşıyor. 

Güç Başar Gülle; "Synthetic Vision sevgi ve hakikat arasında sessiz bir çığlık"

Güç Başar Gülle Synthetic Vision albümüyle anlatmak istediklerini şu cümlelerle özetliyor;

"Sevgi ve Hakikat arasındaki ilişkiyi kaybeden modern bireyin kendini tekrar var edebilmesi için çağrı niteliğindeki bu albüm kalbimizde hakikatin titreşimine yer açabilmemiz için sessiz bir çığlığın mecazi ifadesidir. Synthetic Vision duygusal, zihinsel ve fiziksel  olarak hayat ile bütünleşme haline ait  bir görüdür.  Bu görü sayesinde tecrübe ettiğimiz estetik zevk eksikliklerimize rağmen hayat ile tatminkar ilişki kurmamıza zemin hazırlıyor.  Bu zemin olanın olduğu gibi göründüğü ve hakikat ile bilgi arasındaki gerçekliğin organik bir şekilde kurulduğu bir nokta. 

Berklee Müzik Okulu’nu iki yılda tamamlayan, BBC Senfoni ve ünlü plak şirketi ECM tarafından yürütülen projelere; Toronto Üniversitesi, Berklee Valencia gibi önemli okullara davet edilen sanatçı; Amerika, Kanada, Alma nya, İngiltere ve Fransa’daki birçok önemli müzik festivallerinde yer aldı. 





 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin