Gormot efsane Cahit Berkay Şarkısı "Selvi Boylum Al Yazmalım" ile Moğollar'a saygı duruşunda

Çamur’un Çığrık yorumuyla başlayan Moğollar'a saygı duruşu projesinin ikinci şarkısı olan Gormot’un “Selvi Boylum Al Yazmalım” yorumu Moğollar’ın 55'nci doğum günü olan 6 Aralık Pazartesi günü tüm dijital platformlarda yayına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Gormot efsane Cahit Berkay Şarkısı "Selvi Boylum Al Yazmalım" ile Moğollar'a saygı duruşunda

Gormot soundu ile Selvi Boylum Al Yazmalım birleşimi sevgi ve emek kavramlarını yeniden tanımlayarak, ustaca işlenmiş melodilerle sonsuzluğa ulaştırıyor. 

Gormot efsane Cahit Berkay Şarkısı "Selvi Boylum Al Yazmalım" ile Moğollar'a saygı duruşunda

Şarkı Arif Kemal’in (*) anne karnındaki kalp atış sesleri ile başlıyor ve devamında şarkının artık genetik kodlarımıza işlenmiş olan o muhteşem melodisi kuzeyin kadim enstrümanı tulum eşliğinde heyecan, emek ve aşkı anlatan bir öyküye dönüşüyor. 
Aycan Yeter, Çağatay Kadı, Poyraz Kılıç, Uğur ve Burak Gürpınar’dan oluşan Gormot şarkı için “Daha yolculuğumuzun başında iken efsane grup Moğollar’ın en kült şarkılarından birini yorumla fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Şarkının da klibin de bizim için ayrı bir önemi var. Umarım dinleyiciler de bizim heyecanımızı paylaşırlar” diyor.

Gormot efsane Cahit Berkay Şarkısı "Selvi Boylum Al Yazmalım" ile Moğollar'a saygı duruşunda - Resim : 2

(*) Arif Kemal, grubun kurucusu ve tulumcusu Aycan Yeter’in üç yaşındaki oğludur.

 Klip Hakkında;
Bedenini, kaslarını enstruman gibi kullanan bir dansçı olan Gizem Topal’ın performansıyla, bir bebeğin anne karnındaki kalp atışlarıyla başlar hikaye. Doğumun, başlangıcın, telaşın duygusunu görürüz koreografide. Kostümden uzak, renkten uzak, doğum ve naturaya en uygun resimde görürüz dansçıyı. Bu hikayede Cahit Berkay bizim bilge tanımımız. Sevgi temasının bilge insanı olarak da şarkıda herkes susar, tüm ışıklar Cahit Berkay ve curası için yanar... Sevgiyi curasıyla yeniden tanımlar. Eli omzumuzda, ruhu sazımızdadır...
Unutmayın Dünyayı Sevgi Kurtaracak!
Gormot

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin