Usta sanatçı Cahit Berkay'dan popçulara: Kazandıklarında gözüm yok ama...

Rock grubu Gormot, Moğollar’a Saygı albümü için Cahit Berkay’ın unutulmaz “Selvi Boylum Al Yazmalım” eserini yeniden yorumladı. Eylül sonunda dinleyicilerle buluşmaya hazırlanan şarkının klip çekimine usta sanatçı Cahit Berkay da katıldı. Çekimler sırasında MedyaTava'ya konuşan Berkay, pandemi sürecinde müzisyenlerin yaşadığı sıkıntılara da dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Usta sanatçı Cahit Berkay'dan popçulara: Kazandıklarında gözüm yok ama...

Rock grubu Gormot ile birlikte klip çekimine katılan Cahit Berkay, MedyaTava'ya özel açıklamalarda bulundu, "Bu süreç doğru yönetilmedi. Hükümet anlamında çok başarılı bulmuyorum. Sonunda aşılar geldi fakat öncesinde çok büyük kayıplarımız oldu. Aşılar dünyadaki ülkemde de gibi ilk anda uygulanıyor olsaydı bugün binlerce, onbinlerce insan aramızda olacaktı. O yüzden içimde bir burukluk var. Ben üç yakınımı bir hafta içerisinde kaybettim. Bu süreç çok zor geçti" diye konuştu.

POPÇULARIN KAZANDIKLARINDA GÖZÜM YOK AMA...

Pandemi sürecinde müzisyenlerin yaşadığı sıkıntılara da dikkat çeken Berkay, konuşmasına şöyle devam etti: "Ölüm bir tarafa, süreç boyunca bir sürü müzisyen arkadaşım çalışamadığı, hayatlarını idame ettiremediği için enstrümanlarını satmak zorunda kaldılar. Rock grupları, bu elemanlar, bu ajanlar oturdular. Popçuların kazandıklarında hiçbir zaman gözüm yok, daha da çok kazansınlar fakat onların maddi güvenceleri çok yüksek. Ama rock müziğe kendisini adamış çocukların hemen hemen tamamı yevmiye ile çalışan insanlar. Çok zor günler yaşadılar. 00.00 yasaklarını düşünmüyorum bile çünkü şuan önemli olan şuan müzisyenlerin bir şekilde işlerini yapabiliyor olmaları." 

ÇOK BÜYÜK GÜNAH İŞLERSİNİZ...

Berkay; "Ne mutlu ki bugünlere geldik. Fakat şimdi virüsün yeni bir versiyonu var. Fena halde etkiliyor. Ölüm sayıları çok arttı. Buradan herkese aşı olmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü o virüsü vücudunuza alırsanız başkasın da bulaştırıyorsunuz. Çok daha büyük bir günah işlersiniz" diyerek vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM'A ROCK VERSİYON

Usta sanatçı Cahit Berkay'dan popçulara: Kazandıklarında gözüm yok ama...

Rock grubu Gormot, Moğollar’a Saygı albümü için Cahit Berkay’ın unutulmaz “Selvi Boylum Al Yazmalım” eserini yeniden yorumladı. Eylül sonunda dinleyicilerle buluşmaya hazırlanan şarkının klip çekimine usta sanatçı Cahit Berkay da katıldı.

Çalışmayı çok beğendiğini söyleyen Berkay, “Benim eserim olduğu için ahkam kesmek istemem, bu yorum artık onlarındır. Kendi yüreklerini, müzikal anlayışlarını katmışlar. Bu yorum Selvi Boylum Al Yazmalım’ın 2021 yılındaki tezahürüdür. Şarkının orijinal duygusunu kaybetmeden yeni bir duygu içinde harmanlamışlar. Ben de bundan dolayı çok mutluyum. Çünkü eserlerimi gençlerle paylaşmak, nesilden nesile aktarmak en büyük gayem. Gençlerle paylaşmayı, çalabildiğim kadar çalmayı sürdüreceğim. Çok büyük keyifle klip çekimine geldim, katkım olacağı için de çok mutluyum" dedi.

Selvi Boylum Al Yazmalım’ı daha önce birçok kez sahnede birlikte çaldıklarını ve çok keyif aldıklarını söyleyen Gormot grubundan Aycan Yeter ise, “Cahit abiye bir sürpriz yaparak şarkıyı tulumla kaydetmeye karar verdik. Onun gibi duayen bir sanatçıyla birlikte bunu yapıyor olmak bizim için büyük bir onur, kendisine varlığından dolayı bir kez daha çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Gormot’ta Kurban, Athena, Mind Shifter gibi projelerinden bildiğimiz davulcu Burak Gürpınar ise “Kimse yüreklerimize Cahit abi gibi dokunmaz" dedi.

Gizem Ertürk / MedyaTava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin