Dolar ve Euro kuru yükselişte: 2 Aralık Dolar ve Euro kaç TL? 2 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Dolar, dün gün içerisinde 13,85 seviyesine kadar yükseldi. Doların yükselişinin hemen ardından ise Merkez Bankası doğrudan döviz kurlarına müdahale ettiğini açıkladı. Merkez Bankası’nın bu müdahalesinin ardından Dolar ve Euro’da kısa süreli düşüş gözlemlendi. Dolar müdahale sonrasında 12,50 seviyesine kadar gerilerken, Euro ise 14 sınırına kadar geriledi. Ancak yaklaşık 15 dakika sonra Dolar ve Euro tekrar eski seviyesine geri döndü.

Google Haberlere Abone ol
Dolar ve Euro kuru yükselişte: 2 Aralık Dolar ve Euro kaç TL? 2 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Dolar ve Euro’da yaşanan değişimler vatandaşlar tarafından düzenli olarak takip ediliyor. Gece yarısı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, görevinden istifa etti. Elvan’ın istifasının ardından ise göreve Nurettin Nebati getirildi. Dolar dün günü 13,29 ile kapatmasının ardından gece yarısı gerçekleşen görev değişikliğinin ardından bugün güne yükselişle başladı. Dolar endeksi yüzde 0,06 azalışla şu an için 95,97 seviyesinde yer alıyor. Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0,01 yükselişle 1,1312 seviyesinde bulunuyor.
 
LÜTFİ ELVAN İSTİFA ETTİ

Dolar ve Euro kuru yükselişte: 2 Aralık Dolar ve Euro kaç TL? 2 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati atandı.
 
Konuya ilişkin atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Buna göre, görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati getirildi.


KUR VE FAİZ AÇIKLAMALARI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Dolar ve Euro kuru yükselişte: 2 Aralık Dolar ve Euro kaç TL? 2 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 3

Nureddin Nebati, son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu yeni ekonomi modelini destekleyen mesajlarıyla dikkat çekmişti.
 
Nebati, sosyal medya hesabından döviz dalgalanmasına yönelik yaptığı paylaşımda Türkiye ekonomisinin yalnızca döviz kurunu baz alarak değerlendirilmemesi gerektiğini ve daha büyük bir pencereden bakılması gerektiğini belirtmişti.
 
Nebati ayrıca, bir başka paylaşımında Türkiye'nin hedefinin düşük faiz yüksek üretim hacmiyle yüksek istihdam, yüksek ihracat ve düşük cari açık ile düşük dış borç olduğunu dile getirdi.

 
DOLAR NE KADAR?

Dolar ve Euro kuru yükselişte: 2 Aralık Dolar ve Euro kaç TL? 2 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 5

Güne 13,30 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %3,07 artışla 13,71 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 12,41, en yüksek 13,88 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 13,29 seviyesinde kapattı.
 
EURO NE KADAR?

Dolar ve Euro kuru yükselişte: 2 Aralık Dolar ve Euro kaç TL? 2 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 6

Güne 15,08 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %3,35 artışla 15,56 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 14,07, en yüksek 15,71 seviyelerini gören Euro, günü 15,0682 seviyesinde kapattı.
 
STERLİN NE KADAR?

Dolar ve Euro kuru yükselişte: 2 Aralık Dolar ve Euro kaç TL? 2 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 7

Güne 17,69 ile başlayan İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %3,76 artışla 18,32 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 16,55, en yüksek 18,47 seviyelerini gören İngiliz Sterlini, günü 17,66 seviyesinde kapattı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin