Gezi’den çıkan siteler

Gezi Direnişi'nin yarattığı toplumsal hareketlilik internet sitelerini de etkiledi.

Google Haberlere Abone ol
Gezi’den çıkan siteler

Gezi Direnişi esnasında televizyon kanallarının bilumum dizi, belgesel ve gündem ile ilgisi olmayan programlar yayınlamış olduğunu düşünürsek, sokakta neler olduğunu öğrenmek adına sosyal medya ve bağımsız siteler tek yardımcımız haline gelmişti. Nitekim öyle olmaya da devam ediyor. İşte Gezi Direnişi’nin görünmeyen ve bilinmeyenlerini zahir kılmak amaçlı ortaya çıkmış olan internet sitelerinin küçük bir derlemesi. 



"Her yer Taksim"







Gezi Direnişi’nin internette vücut bulan köşe taşlarından biri Everywhere Taksim desek haksızlık etmiş olmayız. Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlallerini görünür kılmayı ve yaşanan sıra dışı olaylarla ilgili bellek kaydı oluşturabilmeyi amaçlayan site, yerel medyanın olaylar karşısındaki sessizliğini ve duyarsızlığını kınıyor. Siteye katkıda bulunanlar dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan akademisyenler, çeşitli meslek gruplarında çalışanlar, öğrenciler, sanatçılar ve kültür işçilerinden oluşuyor.



“Kütüphanemiz, dünyanın dört bir yanında insanca ve onurlu bir yaşam için mücadele eden herkese açık olacaktır. Direniş ruhunu çoğaltabilmek umuduyla.”ifadelerinin yer aldığı sitede protestolar, makaleler, röportajlar, şiddet öyküleri, kişisel hikâyeler, bildiriler, tutuklamalar, destek mesajları, kayıplar, mağdur hayvanlar, forumlar, karikatürler ve görsel hafıza ürünleri ile birlikte, sözel tarihten yazılı tarihe geçmeye hak kazanacak nitelikte olan bilgiler mevcut. Tamamen İngilizce olarak da incelenebilecek olan sitenin Türkçesine bu linkten  ulaşılabilir.



"Gezi Tutsaklarına Özgürlük"







Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin